Çetin Kapdan'dan Hüseyin Filiz'e: Ağzı bozuk, Türkçesi bozuk!

Çetin Kapdan'dan Hüseyin Filiz'e: Ağzı bozuk, Türkçesi bozuk!

MHP Çankırı İl Başkanı Çetin Kapdan'dan AKP Milletvekili Hüseyin Filiz'e yanıt...

MHP Çankırı İl Başkanı Çetin Kapdan, AKP milletvekili Hüseyin Filiz'in geçtiğimiz günlerde parti toplantısında başta Karatekin Üniversitesi Rektörü olmak üzere Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten'i hedef alan sözleriyle ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. MHP İl Başkanı Kapdan'ın açıklaması şöyle:

"Sayın Hüseyin Filiz’in geçen hafta basına yansıyan açıklamalarına cevap vermeyi aile dostu Sayın Abdullah Filiz’in cenazesine duyduğumuz saygı nedeniyle ertelemeyi uygun bulduk. Bu vesileyle camiamızın yakından tanıdığı merhuma Allah'tan rahmet, başta ailesi ve yakınları olmak üzere sevenlerine de başsağlığı diliyoruz.

ÇANKIRI'DA MHP'Lİ, ANKARA'DA AKP'Lİ
Saçmalamakta sınır tanımayan milletvekilleri listesinin açık ara şampiyonu Sayın Hüseyin Filiz’in her satırı evlere şenlik açıklamasına gelince; anladığımız kadarıyla 'Çankırı’da MHP’li, Ankara’da AKP’li olmak' kalleşlikten sayılıyor. Bu duruma isyan eden sayın vekil, Karatekin Üniversitesinin ismi kendinde saklı bazı elemanlarını karaktersizlikle suçluyor. Her fırsatta MHP’li olduğunu söylemekten geri durmayan Sayın Hüseyin Filiz’in, aynadaki surete 'Kalleş' diye saldırması bizden çok psikanalistleri ilgilendiriyor aslında. Bizi asıl ilgilendiren, Yakınkent Organize Sanayinin bekçiliğinden Karatekin Üniversitesi’nin ruhsatlı tabancası olmaya kadar pek çok iş ve işlev üslenen Sayın Hüseyin Filiz’in süreç başlatıp süreç bitiren AKP kalemşörü sözde profesörlerle nereye varmak istediğidir.

Yakınkent OSB’nin kurucusu ve müteşebbis heyeti üyesi Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası, oraya girmek için milletvekilinden destur mu isteyecekti? Çarşaf çarşaf resimleriyle şov yaptığı fabrikanın açılışında bizatihi onların Cumhurbaşkanının emir verdiği ve Aşağı Pelitözü’nde yapılmasını istediği TOKİ konutlarının akibetini açıklamak yerine sağa sola saldırmak ancak onların karakteriyle örtüşür zaten. Sumitomo’nun gayrimenkul ve kira fiyatlarından yakınarak işçilerin Akyurt’a yerleştiği iddialarının üzerinden geçen zaman zarfında çok değerli Belediye Başkanıyla kafa kafaya verip, müteahhit ortaklarını da ikna ederek, Ticaret ve Sanayi Odası’nın ısrarla üzerine düştüğü uydukentin yapımına başlamış olsalardı, bugün bu boş işlere harcayacak vakitleri olmayacaktı. Çalıştığını iddia ettiği her dakika uyuduğu, uyutulduğu için '40 bin' artacağını iddia ettiği nüfusumuz TÜİK’in 2015 verilerinden de görüldüğü üzere eriyip duruyor. Sayın vekilse sağa sola tehditler savurarak durumu idare ediyor. Zannediyor ki, Çankırı’nın gelişmesi ve kalkınmasının altın anahtarı, kendisine yalakalıkla başlıyor, yalakalıkla bitiyor. Bu yüzden, kendilerine oy vermeyenlere hizmet üretmeyeceklerini söyleyebilecek kadar küçülmüş bu zihniyetin CHP’nin tek partili döneminden neden şikayetçi olduğunu yine aynadaki suretlerinde görmek gerekiyor.

Aynı anda yola çıkan ve aynı kararname ile kurulan 16 üniversite içerisinde en hızlı büyüyen ve kurumsal yapısını tamamlayan Karatekin Üniversitesi’nin geri planındaki başarıyı alkışlamak yerine cezalandırmaya çalışmak makul değildir. Ağzı bozuk, Türkçesi bozuk ve zihniyeti bozuk bu anlayışın, nüfuz etmek istediği üniversite ortamı, bağımsız yapısını korumayı başaramadığı müddetçe bilime değil, bu anlayışa hizmet edecektir. Bu ülkeye ve bu şehre yapılabilecek en büyük kötülük ve asıl kalleşlik de budur. Aynı şekilde ticaret ve sanayi erbabına hizmet noktasında yeni bir anlayış ve dinamizmi hayata geçirmiş Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine külhanbeylik taslamak da makul değildir. Sayın Hüseyin Filiz, bir an önce milletvekili olduğunu hatırlamalı ve öyle davranmalıdır."

Çetin Kapdan
MHP Çankırı İl Başkanı

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler