Cevap ve Düzeltme

Cevap ve Düzeltme

"Çerkeş Belediyesi'nden Filiz'e ruhsat engeli" başlıklı haberimizde ismi geçen İsmail Filiz vekili Av. Erkan Köroğlu'ndan cevap ve düzeltme yazısı geldi.

10 Haziran 2014 tarihli "Çerkeş Belediyesi'nden Filiz'e ruhsat engeli" başlıklı haberimizde ismi geçen İsmail Filiz avukatı Erkan Köroğlu'ndan DÜZELTME metni aldık. Tarafımıza ulaştırılan metni sizlere sunuyoruz:

"Gazetenizin 10/06/2014 tarihli nüshasının Çankırı gündemi bölümünde ve internet sayfasında   ‘Çerkeş belediyesinden Filiz’e ruhsat engeli başlıklı haberde yer alan müvekkilim İsmail Filiz hakkında yayınlanan gerçeğe aykırı ve yasal dayanaktan yoksun iddia ve yorumlara ilişkin olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla  aşağıdaki açıklamaların yapılması zorunluluğu hasıl olmuştur.

Şöyle ki;

Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, Ak Parti Çankırı milletvekili Hüseyin Filiz'in oğlu İsmail Filiz adına Bedil köyünde yapılacak olan 30 bin kapasiteli ‘tavuk kümesi projesine ruhsat vermediğini, destek göremeyen milletvekili Filiz’in oğlu İsmail Filiz’i Çerkeş Belediye Başkanı ile görüşmeye gönderdiği ve İsmail Filiz'in görüşmeden başarı sağlamadan geri döndüğü‘ söylenmekle İsmail Filiz ve milletvekili Hüseyin Filiz’in şeref ve haysiyetine dokunulmak suretiyle kişilik haklarına saldırı niteliği taşıyan ve kamuoyunu tek taraflı etkilemeye yönelik iddia ve beyanlarla doludur.     

Oysa ki bu haberler tamamen gerçek dışı olup, İsmail Filiz, Çerkeş Belediye Başkanı ile görüşmeye gitmediği gibi hiçbir şekilde de Çerkeş'te bulunmamıştır. Söz konusu haberde yer alan proje kapsamında müvekkilimin kanatlı veya kanatsız tavukculukla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Güncel olmayan kişilik haklarına saldırı niteliği taşıyan ve kamuoyunu tek taraflı etkilemeye yönelik iddia ve beyanlarla dolu olduğundan,

Bu açıklamanın, 5187 Sayılı Basın Kanunun 14. Maddesine istinaden aynı sayfada, aynı sütunlarda aynı puntolarla ve internet sayfanızda aynı şekilde yayımlanmasını kanuni haklarımız saklı kalmak suretiyle rica ederiz.

İsmail Filiz vekili Av. Erkan Köroğlu"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler