Çevik Bir'e tahliye kararı

Çevik Bir'e tahliye kararı

21 Ağustos 2021'den bu yana cezaevinde tutulan ve ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Çevik Bir hakkında tahliye kararı verildi.

Emekli Orgeneral Çevik Bir tahliye edildi. Çevik Bir'in Demans hastalığı nedeni ile tahliye edildiği, savcılığın tahliye talebinin kabul edildiği bildirildi.

Yargıtay, 28 Şubat davasında aralarında dönemin Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir'in de bulunduğu 14 sanığa verilen müebbet hapis cezalarını onamıştı.

Çevik Bir, 765 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 147. maddesindeki "Türkiye Cumhuriyeti icra heyeti vekilleri heyetini cebren ıskat veya vazife görmekten cebren men etmek" suçu bakımından "müşterek fail" olarak sorumlu tutuluyordu.

Çevik Bir 28 Şubat davasından hükümlüydü. 83 yaşındaki emekli orgeneral Çevik Bir'in sağlık sorunlarının devam ettiği ve bu nedenle tahliye edildiği bildirildi.

Çevik Bir, 21 Ağustos 2021 tarihinde tutuklanmıştı. 

CHP'Lİ VEKİLDEN BAKAN BOZDAĞ'A MEKTUP 

CHP İstanbul Milletvekili Atila Sertel, cezaevi ziyaretinin ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a bir mektup yazarak Çevik Bir'in doktor kontrolünden sonra denetimli serbestlik kapsamında ev hapsine alınmasını talep etmişti.  

AVUKATI KONUŞTU

Karara ilişkin Cumhuriyet'e konuşan Çevik Bir'in Avukatı Ümit Kara, “Adli Tıp Kurumu müvekkilimle ilgili olarak ‘Hastalığının geldiği durum nedeniyle tek başına infazında sakınca vardır’ kararı verdi. Adli Tıp’ın bu raporunu esas alan savcılık, tedavisi için infaz erteleme kararı verdi. Olması gereken oldu. Avukatını tanımakta bile zorlanan Bir ile ilgili verilen karar bize ‘Geç de olsa adalet’ dedirtti. Umarız, başta Korgeneral Vural Avar olmak üzere fiziki koşulları infazına uygun olmayan diğer tutuklular için de adalete kavuşuruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler