Cezaevinden tahliye oldu, karda kayboldu

Cezaevinden tahliye oldu, karda kayboldu

Yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına

alan kar yağışı, Çankırı Valiliğinin de araç yönünden yetersiz kalması nedeniyle Bayramören ve çevresini adeta mahrumiyet bölgesine çevirdi. Yapılan çalışmalarla sadece ilçeye bağlı köy yollarından Sarıkaya yolu açılabildi.

CEZAEVİNDEN TAHLİYE OLDU,
KÖY YOLUNDA KAYBOLDU

Sözcü18 haber merkezinin bölgeden sağladığı habere göre, Çerkeş Cezaevindeki 2 ay mahkumiyetinin bitmesi ile dün tahliye edilen ve akşam saatlerinde Bayramören'e gelen Murat Nak kayboldu.

Elde edilen bilgilere göre dün saat 21.00 sularında ilçeden ayrılarak yaşadığı Kavak köyüne gitmek isteyen Murat Nak'ı vatandaşlar ikna edemediler. İlçeden Sarıkaya köyüne kadar araç ile giden Nak, burada araçtan inerek yaklaşık 13 km uzaklıktaki Kavak köyüne doğru yaya olarak hareket etti ve bir daha kendisinden haber alınamadı.

Olayın jandarmaya ve Bayramören Kaymakamlığına bildirilmesinden sonra harekete geçen jandarma ve Kaymakam Vekili Yavuz Akyol, beraberlerindeki greyderle gecenin ilerleyen saatlerine kadar kendisinden haber alınamayan Murat Nak'a ulaşamadılar ve ilçeye geri dönüş yaptılar.

Kayıp Murat Nak ile ilgili arama çalışmalarının bugün sabah itibariyle yeniden başlaması bekleniyor.

GÖYNÜKÖREN KÖYÜNDE HASTA VAR
Bayramören'e yolların kapalı olması nedeniyle ulaşamayan çevre köylerdeki en büyük endişe sağlık konusunda çıkabilecek acil bir sorun nedeniyle yaşanabilecek can kaybı. Sabah saatlerinde Sözcü18 haber merkezine Göynükören köyünde tedaviye muhtaç bir hastanın olduğu ancak ilçeye ulaştırılamadığı bilgisi geldi.

ELEKTRİK ARIZALARI GİDERİLDİ
BEDAŞ çalışanları 4 gündür elektriğin olmadığı bölge köylerindeki arızaları kişisel çabaları ile giderdiler ve enerji naklindeki sorunları gidererek çevre köylere elektriğin ulaşmasını sağladılar. Bölgede sadece Sarıalan köyüne elektrik verilemiyor.

GREYDERLER SORUNLU! CUMA GÜNÜ YENİSİ GELİYOR
Yoğun kar yağışı ile birlikte kapanan köy yollarını öncelikli nedeni olan arızalı greyderden sonra Çankırı'dan gönderilen ikinci greyderin de bir saatte 2 teneke yağ harcaması Bayramören'de yaşayanları çileden çıkardı.

Konuyla ilgili olarak Bayramören Belediye Başkanı Ahmet Özen "Bozuk greyderle ilgili parça Ankara'dan getirildi. Çankırı'dan gelen aracın bol miktarda yağ tükettiği ifade ediliyor. Yaptığımız girişimler sonucu cuma günü İl Özel İdaresinden sıfır bir greyder bölgeye gönderilecek" dedi.

YİBO'DA ÖĞRENCİ SAYISI YARIYA DÜŞTÜ
Öte yandan ilçeye bağlı köy yollarının kapalı olması nedeniyle dün eğitime başlayan YİBO'da öğrenci sayısının yarı seviyelerde olduğu bilgisine ulaştık. 160 ilköğretim öğrencisinden yaklaşık 100'ünün okula gelebildiği diğer öğrencilerin yolların kapalı olması nedeniyle Bayramören'e ulaşamadıkları öğrenildi. 18 lise öğrencisi ise sadece Yaylatepesi'nden gelemeyen 1 öğrenci ile eğitimine devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler