CHP Çankırı eski milletvekili Nuri Çelik Yazıcıoğlu tedavi gördüğü hastanede vefat etti

CHP Çankırı eski milletvekili Nuri Çelik Yazıcıoğlu tedavi gördüğü hastanede vefat etti

Edinilen son dakika bilgisine göre TBMM 14 ve 16'ncı dönem CHP Çankırı milletvekili olarak görev yapan Nuri Çelik Yazıcıoğlu (87) uzun süredir tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

İki dönem CHP Çankırı milletvekili olarak TBMM'de görev yapan Nuri Çelik Yazıcıoğlu 87 yaşında Ankara'da uzun süredir tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

1933 Yılında Kurşunlu ilçesi Dumlupınar köyünde dünyaya gelen Yazıcıoğlu'nun köyünde toprağa verileceği öğrenildi.

NURİ ÇELİK YAZICIOĞLU KİMDİR?
1933 Yılında Kurşunlu'nun Dumlupınar köyünde dünyaya geldi. Gazi Eğitim Enstitüsü ve Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü mezunuydu. Kurşunlu Çavundur Köyü İlkokul Öğretmenliği, Trabzon Beşikdüzü Kız Öğretmen Okulu Eğitim Şefliği, Zonguldak İlköğretim Müfettişliği, Kastamonu Kız Öğretmen Okulu Müdürlüğü, Hasanoğlan Öğretmen Okulu Eğitim Şefliği, Millî Eğitim Bakanlığı Başmüşavirliği, TBMM 3.(XIV) ve 5.(XVI) Dönem Çankırı Milletvekilliği, 3.(XIV) Dönem Millet Meclisi Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği yaptı. Evli ve altı çocuk babasıydı.

nuri-celik-yazicioglu-cankiri-chp-milletvekili-2020-sozcu18-metin-yilmaz-arsivi-resim-012.jpg
Merhum Nuri Çelik Yazıcıoğlu'nun son fotoğraflarından bir tanesi... (Metin Yılmaz arşivi, Ankara-2020)

EROL ORTAKAYA'NIN YAZICIOĞLU'NUN ÖLÜMÜ SONRASI MESAJI
Uzun süre Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görev yapan eğitimci-avukat Erol Ortakaya Nuri Çelik Yazıcıoğlu'nun ölümünün ardından "Allah rahmet eylesin, mekanı Cennet olsun. 'Kul günahtan berî değildir' eğer var ise günahlarını affeylesin inşallah. Hasanoğlan Atatürk Öğretmen Okulu’ndan benim hocamdı, fiilen dersimize girmedi ama Eğitim şefimiz ve hemşehrimiz olarak üzerimde hakkı vardır. Hemşehrilerimize sahip çıkar bizimle ayrı ilgilenirdi. Merhume Kızı Ergül ile sınıf arkadaşı, büyük oğlu Ertuğrul ve Erdal ile okul arkadaşıydık. Öğrencileri tarafından çok sevilirdi. O sevgi O’nu Çankırı Milletvekilliğine taşıdı... Ailesi, yakınları, hemşehrilerimiz ve Hasanoğlan camiasına sabır ve başsağlığı diliyorum." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler