CHP Çankırı İl Kadın Kolları Başkanı Aslan'dan "18 Mart Çanakkale zaferi" mesajı

CHP Çankırı İl Kadın Kolları Başkanı Aslan'dan "18 Mart Çanakkale zaferi" mesajı

18 Mart Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla CHP Çankırı İl Kadın Kolları Başkanı Aynur Aslan yazılı bir mesaj yayımladı. Aslan'ın mesajı şöyle:

"18 Mart Günü Türk Ulusu’nun Şahlanış Günü’dür. Emperyalist İttifak Kuvvetleri İngilizler’in öncülüğünde Osmanlı’nın Son Kalesi olan İstanbul’u işgal etmek için.

“O” an tarihin gördüğü en büyük donanma ile Çanakkale Boğazı’na gelmişler, zaferlerinden emin bir şekilde ilerlerken hiç beklemedikleri artık yok saydıkları Osmanlı Ordusu’nun elde kalan subay ve askerleri ile tarihin gördüğü en büyük direnişi gerçekleştirdiler.

Bu zaferin en önemli komutanı şüphesiz Gazi Mustafa Kemal Paşa, keskin zekası asker üzerindeki etkisi müthiş biz zaferi sağlamıştır. İnanılmaz kahramanları ortaya çıkaran bu zafer aslında yeni oluşacak devletinde tohumlarını atmıştır.

İngilizler’in denizden ve karadan başlattıkları taarruzlar geri püskürtülmüş, ne olduğunu anlamadan büyük bir yenilgi almışlardır. Yanlarında getirdikleri Anzak Askerleri’ni karaya çıkartan İngilizler büyük bir bozguna uğramışlardır.

Türk askerinin inanılmaz bir direnci ile karşılaşan İngilizler büyük kayıplar vermişlerdir. Koca Yusuf’un top mermisini kaldırması inanılmaz bir kudret göstergesiydi, henüz çocuk yaşta olan askerlerin gözünü kırpmadan düşmana saldırması vatan sevgisiydi, bu duygularla bir savaş kazanıldı. Savaşa kumandanlık eden Gazi Mustafa Kemal Paşa gücünü dünyaya göstermişti.

Bugün hala, bu ülkede güven içerisinde yaşıyorsak, gözünü kırpmadan şehit olan 15 yaşındaki Mehmetçiği, sırtında top mermisi taşıyan Koca Yusuf’u, kahraman askerlerimizi ve Muzaffer Komutan Gazi Mustafa Kemal Paşa’yı rahmetle anarken, aziz anılarına saygı ile..."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler