CHP Çankırı'dan Milli Eğitim Bakanı'na çağrı

CHP Çankırı'dan Milli Eğitim Bakanı'na çağrı

CHP Çankırı İl Başkanı İlhan Tekin, Danıştay'ın Andımız kararından sonra yaşanan tartışmaları da değerlendirerek Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a çağrıda bulundu: Hangi okul bahçesinde 'Andımız' yarıda kesilirse, CHP tüm gücüyle orada olacaktır.

CHP Çankırı İl Başkanı İlhan Tekin'in yazılı basın açıklaması şöyle:

"BASINA  ve  KAMUOYUNA

Bilindiği üzere AKP iktidarının eğitimden çaldığı çok sayıda unsurlardan birisi de 'ÖĞRENCİ ANDI' olmuştur. Ne mutlu ki muhalif sendikaların bu gerici hamleye karşı açtığı dava 5 yıl sonra toplumun lehine sonuçlanmış ve 'ANDIMIZ'ın okul bahçelerine geri dönmesine karar verilmiştir.

Danıştay 8. Dairesi, verdiği bu kararda 'ÖĞRENCİ ANDI'nın 'Türk Milleti'ni çağdaş uygarlığın öncüsü yapacak nesillerin yetişmesini baz alması gereken eğitim sistemine gayet uygun olduğunu vurgulamıştır.

Her ilerici yurttaşın altına imza atabileceği bu karar, her fırsatta ulusal değerlerle kavgalı olduğunu gösteren AKP iktidarı ve onun yandaşları tarafından hursan ve kızgınlıkla karşılanmıştır.

AKP'nin yeni ve eski adalet bakanlarından, başka hiçbir yargı tartışmasında görülmemiş bir hızda art arda açıklamalar gelmiştir. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Danıştay'ı haddini ve görev alanını aşmakla suçlamış, eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise, Danıştay'ın kendisini yürütmenin yerine koyduğunu, yürütmenin takdir hakkını çaldığını iddia etmiştir.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da 'Kararın temyizinin açık olduğunu' söylemiş ve kararı henüz okullarda uygulatmayacaklarının sinyalini vermiş, hem de AKP bakanı olduğunun sağlamasını yapmıştır.

Hükümet kanadından, bir ümmet toplumu olmaktan, ulus kardeşliğine geçişinin vurgularını içeren 'ANDIMIZ'ın nesinden rahatsız olduklarına dair bir itiraf gelmese de bu görevi de yandaş eğitim sendikası üstlenmiştir.

Liyakatın kalktığı AKP düzeninde sadece yandaş olduğu için okul yönetimlerinin yüzde sekseninde fazlasının üyeleri arasından seçildiği  Eğitim-Bir Sen, iktidardan geri kalmamış, utanç verici açıklamalar yapmıştır.

Japonya'dan ABD'ye kadar birçok ülkede ulus bilincini güçlendirmek amacıyla türevlerinin bulunduğu 'ÖĞRENCİ ANDI'nı, ülkemizin ırkçılık olarak tanımlayan Eğitim-Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 81 ilde eylem yapacaklarını söylemiş, kararın arkasından dolanması için Cumhurbaşkanı'na yalvarmıştır.

Yeni Türkiye'de faaliyet gösteren bir eğitim sendikasının başındaki isim, yarının geleceği olan çocuklarımızın ATATÜRK'ün açtığı yolda ilerleyeceğine ant içmesine karşı bayrak kaldırmış, ortada bir hukuk kararı olmasına rağmen kanun dışı davranacaklarını ilan etmiştir.

Daha düne kadar Rahip Brunson davası sürecince 'Yargı Bağımsızdır' sözünü tekerleme gibi kullanan AKP'nin 'ANDIMIZ' kararına dair açıklamaları, iktidara göre yargının sadece kendilerinin hoşuna gidecek  kararları vermekte bağımsız olduğunu göstermiştir.

İktidar ve yandaşlarından gelen bu açıklamalar, Danıştay kararının sağlanması, 'ANDIMIZ'ın ne kadar gerekli olduğunun ispatıdır.

CHP olarak Milli Eğitim Bakanı'na çağrı yapıyoruz;

Ortada bir yargı kararı var. Derhal uymakla mükellefsiniz. Yarının geleceği olan çocuklarımızın, hukukun/adaletin bir anlamı olmadığını düşünmesine yol açarsınız, sımsıkı tutunduğunuz o koltuklarında hiçbir anlamı kalmayacaktır.

'ANDIMIZ'ın okutulmasına karşı duracaklarını açıklayanlara da ilan ediyoruz:

Cumhuriyet'in ilk ve en köklü partisi olarak, 'TÜM CUMHURİYET DEĞERLERİ'ne sahip çıktığımız gibi 'ANDIMIZ'ın da arkasındayız. 81 İlde 'ÖĞRENCİ ANDI'nı okutmama seferberliği ilan edenler bilsin ki, hangi okul bahçesinde 'ANDIMIZ' yarıda kesilirse, CHP tüm gücüyle orada olacaktır.

ATATÜRK'ün kurduğu bu ülkede, ATATÜRK'ün yolunda ilerlemeye ant içmek yasaklansa da, bunu gururla ve meydan okuyarak yapacak koskaca bir TÜRK ULUSU vardır:"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler