CHP heyeti Çankırıda HAYIR turunda

CHP heyeti Çankırı'da "HAYIR" turunda

12 Eylül Pazar günü yapılacak olan referanduma "hayır"

diyen CHP heyeti, Çankırı'daki çalışmalarını günboyu sürdürdü.

Referandum çalışmaları için Çankırı’ya gelen CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek başkanlığında, Edirne Milletvekili Rasim Çakır, Balıkesir Milletvekili Hüseyin Pazarcı, Parti Meclis Üyesi Mehmet Süne ve Çankırı İl Başkanı Fikret Tatlıcı sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret ederek onların düşüncelerini aldı.

Tüm yurtta referanduma hayır kampanyası başlatan CHP heyeti, Çankırı’da da referanduma, “Cumanız hayırlı olsun, Ramazanınız hayırlı olsun referandumunuz hayırlı olsun” diyerek vatandaşlara “Bu normal bir milletvekili ya da belediye başkanlığı seçimi değil. Bu tamamen memleket meselesi ve geri dönüşü olmayan bir olaydır” şeklinde cümlelerle güne başladılar.

“BU ANAYASA MUNDARDIR”
Karatekin
gazetesinde yer alan habere göre, AKP’nin yüce divan korkusu nedeniyle yargıda değişikliklere gittiğini ifade eden Kırklareli milletvekili Turgut Dibek, “AKP’nin en büyük korkusu yüce divan. Bunu AKP’li milletvekilleri de biliyor. Bunu bizlere söylüyorlar. Bundan sonra gelen hükümetin yaptıkları yanlışların hesabını sormalarını istemiyorlar. Ama yapılanların hesabı sorulacak’’ ifadelerine yer verdi.

Referandumun AKP-CHP arasında yapılacak bir şeymiş gibi yansıtıldığını söyleyen Dibek, ‘’Anayasa değişikliği sadece AKP, CHP meselesi değil. Mesele 70 milyonun meselesi. Bu yüzden tüm Türkiye’nin bu meseleyi iyi düşünmesi gerekiyor. AKP hiçbir uzlaşmaya yanaşmadı. Eğer uzlaşmaya yanaşsaydı referanduma gerek kalmazdı’’ diye konuştu.

ANAYASANIN İÇİNDE DOMUZ ETİ VAR!
Anayasa değişikliğini eleştiren Dibek, ‘’Siz şimdi bir kasaba gitseniz, kasaptan bir kilo kıyma isteseniz. O da size 900 gram dana eti koyup içerisine de 100 gram domuz eti koysa yer misiniz? İşte bu anayasa da böyle. İçinde 100 gram domuz eti var’’ dedi.  Heyet daha sonra esnafla görüştü.

ZİRAAT ODASINI ZİYARET
Ziraat Odası Başkanlığı’nda sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelen CHP heyeti toplantıya katılan stk yöneticileri ile görüştüler.

Heyet Başkanı Turgut Dibek yaptığı konuşmada "Çiftçinin, memurun, emeklinin, fakirin ve fukaranın sorunlarını çözecek. Önümüze konulan 27 maddenin 20 sinden fazlası normalde zaten anayasada var ve bunlara kimsenin bir şey diyeceği yok. Ama sorun özellikle yargıya yönelik olan maddelerde. Ve bu maddeler için kimsenin fikri sorulmuyor. Çankırı’nın 3 milletvekili var ve 2’si AKP ve biride MHP. Acaba bu anayasa değişikliği için hükümet Ahmet Bukan beyin fikrini ve ona oy verenlerin fikrini adlımı. AKP’nin yaptığı şuanda tamamen yargıyı ele geçirmektir. Bu ne demek biliyor musunuz? Çankırı’da bir vatandaşın bir davası varsa ilk önce adliyeye değil AKP il başkanlığına gidecek ve il başkanı savcı ve hakimi arayarak konuyla ilgilenmesini isteyecek. “Adalet mülkün temelidir” o temel bütün bir millet ve ülkedir. İşte bu yasa ile o mülk siyasallaşacak. Bunların amacı vatandaşa hizmet değil üzüm yemektir. Bunun için bu mesele CHP, MHP ve AKP meselesi değil tamamen ülke meselesidir. Arkadaşlar Anayasa değişikliği ilk defa yapılmıyor. En büyük ve kapsamlı anayasa değişikliği 1999 yılında üçlü koalisyon zamanında uzlaşarak yapılmıştır” diyerek referandumda "hayır" oyu istedi.

Balyoz davası konusuna da değinen CHP heyet başkanı Turgut Dibek, “Askerin elbisesi milletin elbisesidir ve o elbiseyi her Türk vatandaşı bir vazife olarak giyiyor. O elbiseyi sınava girerek ya da torpil yaptırarak giymiyor vatan borcu olarak giyiyor” dedi.

TERÖRİST CENAZELERİNDE APO'NUN FOTOLARI ASILIYOR
Hükümetin açılım politikalarını da eleştiren Dibek, “Kuzey Irak’tan teröristler Habur’dan giriş yaptı ve hakim ve savcılar ayaklarına gönderildi. Zaman öyle bir döneme geldi ki artık terörist cenazeleri şehit cenazeleri gibi lanse edilmeye başlandı. O terörist cenazelerinde Terörist Apo’nun fotoları asılıyor, intikam yazıları yazılıyor, sözde PKK bayrağı olan bezler dalgalandırılıyor. En acı olanı ise benim polisim ve askerim o cenazeleri izlerken bu yapılanlara müdahale edemiyor” dedi.

Ziyaret sonrasında Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli, çiftçinin sorunlarını dile getiren bir dosyayı CHP Heyeti Başkanı Turgut Dibek'e verdi. CHP heyeti günün ilerleyen saatlerinde Çankırı'dan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler