CHP İstanbul 1. Bölgeden Çankırılı aday adayı

CHP İstanbul 1. Bölgeden Çankırılı aday adayı

Çerkeş doğumlu Kadir Gökmen Öğüt, CHP İstanbul 1. Bölgeden milletvekili aday adayı oldu.

Çankırı-Çerkeş doğumlu İstanbul Diş Hekimleri Odası Başkanı Kadir Gökmen Öğüt, CHP 1. Bölgeden  milletvekili aday adaylığı müracaatında bulundu.

Sözcü18 haber merkezinin kendisine ulaştığı Kadir Gökmen Öğüt "Sağlık politikaları konusunda uzman olduğumu düşünüyorum. CHP örgütü ile bağım çok iyidir. Bugüne kadar hiç kesintiye uğramadan bu bağı sürdürdüm. Önümüzde yapılacak olan genel seçimlerde de İstanbul 1. bölgeden milletvekili aday adaylığı için müracaatımı yaptım" dedi.

Öğüt, İstanbul'da faaliyetini sürdüren Çankırılı sivil toplum örgütleriyle ilgili olarak da "Halen faaliyette olan ve 25. kuruluş yılını kutlayacağımız Vakfın ilk kuruluşunda hayli destek oldum. Ancak Vakıf merkezinin karşıda olması, bizlerin de diş hekimi olarak uzun mesai saatlerimiz nedeniyle doğrusunu söylemek gerekirse çok da vakit ayıramadım. Yine de aldığım davetlere, toplantılara icabet etme özeni gösterdim" dedi.

İSTANBUL'DAN ÇANKIRI'YI DEĞERLENDİRME
Kadir Gökmen Öğüt, günümüz Çankırı'sı ile ilgili olarak yaptığı kısa değerlendirmede ise "Ankara'ya yakın olması nedeniyle sanayileşme şansını yakalayamadığını düşünüyorum. Bununla birlikte bir başka dezavantajı da Çankırı ilinin diğer iller arasındaki tanınırlılığı. Günümüzde hala Çankırı'yı Ankara'nın ilçesi olarak düşünenler var. Bu durumun iyileştirilmesi gerekli. Karadeniz'e bağlantı yolu üzerinde bulunan Çankırı'nın çok daha iyi yerlerde olması gerekirken, bugün içinde bulunduğu sorunlarla yaşamasının altında kanaatimce çok fazla tevekkülcü bir topluluğa sahip olması yatıyor" dedi.

CHP'nin Çankırı'daki durumu ile ilgili olarak da Öğüt "Uzun yıllar ülkenin şartları ve de partinin ihmalkarlığı nedeniyle siyasi açıdan Çankırı'da ve diğer Anadolu illerinde benzer durumlar sözkonusu. Geçtiğimiz seçimlerde Anadolu'da yaklaşık bin belde ve ilçede belediye başkan adayı gösteremeyen bir CHP vardı. Ancak bugün bu ihmalkarlığı ve tembelliği bir yana bırakarak, ulaşılmayan her köye gideceğiz. İnsanımızı dinleyeceğiz ve yaşadığı sıkıntısını aşma yönünde politikalar üreteceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

KADİR GÖKMEN ÖĞÜT KİMDİR?
1959 yılında Çankırı’da Çerkeş'de doğdu. 1976 yılında Kabataş Erkek Lisesi’nden, 1981 yılında Dicle Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi’n'den mezun oldu. 1990-1992 döneminde İstanbul Dişhekimleri Odası Yönetim Kurulu üyesi oldu, 1992-1994 döneminde TDB Merkez Denetleme Kurulu’nda görev aldı. 1996-1998 döneminde TDB delegesi oldu. 2004-2006, 2006-2008 dönemlerinde İstanbul Dişhekimleri Odası Başkan Vekilliğ i yaptı. 1992-1999 yılları arasında İstanbul - Kadıköy CHP İlçe Başkanlığı yaptı. Serbest çalışan meslektaşımız evli ve bir çocuk babasıdır.

VALİ ALİ HAYDAR ÖNER DE İSTANBUL 1. BÖLGE ADAY ADAYI
Öte yandan yaklaşık 4.5 yıl Çankırı Valiliği yapan ve son olarak Kırklareli Valiliği görevinden milletvekili aday adayı olmak için istifa eden Ali Haydar Öner'in CHP İstanbul 1. bölgeden aday olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler