CHP, İstanbul ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı

CHP, İstanbul ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı

CHP'nin yerel seçimler için belirlenen İstanbul'daki ilçe belediye başkan adayları tanıtıldı. Kürsüden konuşan İBB Başkanı İmamoğlu, "Her türlü mücadeleyi vereceğimden hiçbir Allah'ın kulunun kuşkusu olmasın." dedi.

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) İstanbul ilçe aday tanıtım toplantısı düzenledi.

Aday tanıtım toplantısına İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Avcılar ve Sarıyer'in de aralarında bulunduğu 9 ilçede mevcut belediye başkanları aday gösterilmedi. Salonda bulunan bazı partililer tekrar aday gösterilmeyen belediye başkanlarına sahip çıkarak il yönetimini protesto etti.

Açılış konuşmasını yapan Ekrem İmamoğlu’nun konuşması zaman zaman protestolar nedeniyle kesildi. Toplantıda söz alan ilk isim İmamoğlu oldu.

Kürsüden seslenen İmamoğlu, "İstanbul seçimi a kişisi b kişisi seçimi değil. Bir yol arkadaşınız olarak söylüyorum sonsuz bir mücadele gücüyle sonsuz bir idealizm yolculuğunda gözünü kırpmadan her türlü mücadeleyi vereceğimden hiçbir Allah'ın kulunun kuşkusu olmasın. Bu yoldan dönmek yok. Bu sadece İstanbul'da bir seçim kazanma yolculuğu değil" diye konuştu.

"16 MİLYONUN İKTİDARINA YÜRÜYORUZ"

"Hedefimiz ve parolamız belli, tam yol ileri!" diyen İmamoğlu, "İstanbul'a hizmet için tam yol ileri. Yolumuz bahtımız açık olsun. Hep birlikte16 milyonun iktidarına yürüyoruz" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'A 'HATAY' YANITI: MİLLETLE ALAY ETMEK DEMEKTİR BU...

Erdoğan'ın Hatay'daki 'itirafına' da değinen İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Öyle açıklamalar görüyorum ki... 'Yerel yönetimle iktidar aynı olmazsa hizmet gelmez, bak Hatay'a geldi mi?' diyor. Yahu deprem bölgesinde bunu söylüyor. Sonra "Biz CHP gibi oy verene hizmet götürenlerden değiliz" diyor. Çok ayıp, çok yazık. Milletle alay etmek demektir bu. Milletin iradesiyle dalga geçmektir bu. Ama millet aldanmayacak. 5 yılda bizden önce akıllarına gelmemiş, ihmal edilmiş onlara konuya el attık. Birilerine rant üretmedik, halkın kaynağını israf etmedik."

ÖZGÜR ÇELİK'TEN 'SANDIK GÜVENLİĞİ' VURGUSU

Toplantıda CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de adaylar ve sandık güvenliği hakkında konuştu.

"İstanbul’da ilk defa 31 Mart’ta İstanbul’un 4 kadın belediye başkanı olacak. İstanbul’da çok sayıda genç arkadaşımız 31 Mart’ın sonra CHP’yi belediye başkanı olarak temsil edecek" diyen Çelik, İstanbullulara "İstanbul’un 39 ilçesinde güçlü bir iddia ortaya koyacağız. İstanbul’da 31 bin sandığı 100 bin kişilik orduyla koruyacağız. Asil sandık görevlilerimiz tamamlandı. Bütün İstanbullular gönül rahatlığıyla sandıklara gidebilirler. İstanbul’un helal oyları bizlere emanet biz sandıkları koruyacağız" diye seslendi.

İSTANBUL İLÇE ADAYLARI

İstanbul'un belediye başkan adayları şöyle:

  • Adalar Belediye Başkan adayı Ali Ercan Akpolat
  • Arnavutköy Belediye Başkan adayı Tekin Aras
  • Ataşehir Belediye Başkan adayı Onursal Adıgüzel
  • Avcılar Belediye Başkan adayı Utku Caner Çaykara
  • Bağcılar belediye Başkan adayı Cem Kılıç
  • Bahçelievler Belediye Başkan adayı Emine Gülizar Emecan
  • Bakırköy Belediye Başkan adayı Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu
  • Başakşehir Belediye Başkan adayı Mesut Öksüz
  • Bayrampaşa Belediye Başkan adayı Hasan Mutlu
  • Beşiktaş Belediye Başkan adayı Rıza Akpolat
  • Beykoz Belediye Başkan adayı Alaattin Köseler
  • Beylikdüzü Belediye Başkan adayı Mehmet Murat Çalık
  • Beyoğlu Belediye Başkan adayı İnan Güney
  • Büyükçekmece Belediye Başkan adayı Hasan Akgün
  • Çatalca Belediye Başkan adayı Erhan Güzel
  • Çekmeköy Belediye Başkan adayı Orhan Çerkez
  • Esenler Belediye Başkan adayı Hasan Dalkıran
  • Esenyurt Belediye Başkan adayı Ali Gökmen
  • Eyüpsultan Belediye Başkan adayı Mithat Bülent Özmen
  • Fatih Belediye Başkan adayı Mahir Polat
  • Gaziosmanpaşa Belediye Başkan adayı Hakan Bahçetepe
  • Güngören Belediye Başkan adayı Temel Akkoç
  • Kadıköy Belediye Başkan adayı Mesut Kösedağı
  • Kağıthane Belediye Başkan adayı Tonguç Çoban
  • Kartal Belediye Başkan adayı Gökhan Yüksel
  • Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Kemal Çebi
  • Maltepe Belediye Başkan adayı Esin Köymen
  • Pendik Belediye Başkan adayı Süleyman Tarık Balyalı
  • Sancaktepe Belediye Başkan adayı Alper Yeğin
  • Sarıyer Belediye Başkan adayı Mustafa Oktay Aksu
  • Silivri Belediye Başkan adayı Bora Balcıoğlu
  • Sultanbeyli Belediye Başkan adayı Ayhan Koç
  • Sultangazi Belediye Başkan adayı Ferhat Epözdemir
  • Şile Belediye Başkan adayı Özgür Kabadayı
  • Şişli Belediye Başkan adayı Resul Emrah Şahan
  • Tuzla Belediye Başkan adayı Eren Ali Bingöl
  • Ümraniye Belediye Başkan adayı Aykut Erdoğdu
  • Üsküdar Belediye Başkan adayı Sinem Dedetaş
  • Zeytinburnu Belediye Başkan adayı Onur Soytürk

İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Kızanlar üzülenler olacak herkes bir şekilde bir zaman dilimi içerisinde bu partide belediye başkanı olarak atandı aday oldu kazandı kazanamadı her biri bir süreç. İçinde yüz tane hikâye çıkar, tartışmalar yapılabilir. sizi burada temin ediyorum ben hepinizin huzurunda il başkanımıza teşekkür ediyorum. il başkanı kurulan sistemle birlikte tek tek ilçe ilçe araştırarak ilçe başkanlarıyla konuşarak, bakın ben ilçe başkanlığı süreçlerini de bilirim, dolayısıyla aday adaylarına nasıl bir ilgi veya belediye başkanlarına nasıl bir ilgi süreci yaşanıştır bilirim, benim şahit olduğum 4 süreçle ilgili en araştırmacı en demokrat herkese gereken saygıyı gösteren süreç yönetilmiştir.

Adaylarımız partimize hayırlı olsun. il başkanım sana teşekkür ediyorum, bu kadar net. İstanbul seçimi a kişisi b kişisi seçimi değil. Bir yol arkadaşınız olarak söylüyorum sonsuz bir mücadele gücüyle sonsuz bir idealizm yolculuğunda gözünü kırpmadan her türlü mücadeleyi vereceğimden hiçbir Allah'ın kulunun kuşkusu olmasın. Bu yoldan dönmek yok. Bu sadece İstanbul'da bir seçim kazanma yolculuğu değil.

"BURASI CHP KÜRSÜSÜDÜR, HERKESİN SAYGI DUYMASI GEREKİR"

Bugün ortaya konan siyaset manzarası gereği bütün oluşumlara rağmen halkın ittifakını, kentin uzlaşmasını, farklı siyaset görüşünde olan insanların bu şehrin çıkarını son damlasına kadar koruyacak şekilde yapılacak büyük bir yolculuk. O bakımdan duygusal tepkisini ya da birtakım kırgınlıklarınızı dile getirin saygıyla karşılıyorum ama burası CHP kürsüsüdür bu kürsünün size duyduğu saygı gibi burada bulunan herkesin de bu kürsüye saygı duyması gerekir.

Beş yıldır hiçbir parti ayrımı yapmadan bütün ilçe belediyeleriyle çalışmak için her yolu denedik deniyoruz ama her seferinde bir takım dirençlerle karşılaşıyoruz. Bu direncin kaynağının neresi olduğunu kim olduğunu bütün ülke biliyor. Maalesef özellikle AK Partili pek çok ilçe başkanı bizimle yan yana gelemediler bile. Görüşlerini almamıza rağmen ilçelerinde yaptığımız her işte onları açılışlara davet ettiğimiz halde onlar gelemediler. Bunu tercih edenler var gelenler de var. Onlara teşekkür ediyorum. Ben ilçe belediye başkanı olarak bir kez bile davet edilmediğim, bir kez bile ziyaret edilmediğim, ilçe belediye başkanlığı döneminde 20 kere gelse onunla gezerdim. Çünkü bu makamlar millete ait makamlar işte bunu anlamıyorlar. Onlar kendilerini vatandaşa değil onlar kendilerini bir kişiye sorumlu hissediyorlar. Bunu yıkacağız, bunu yıkacağız! Talimatı halktan değil bir kişiden alıyorlar.

ERDOĞAN'IN HATAY'DAKİ SÖZLERİNE YANIT

Milletle alay etmek demektir bu milletin iradesiyle dalga geçmektir bu. Ama millet aldanmayacak. Göreceksiniz milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz çünkü ne yaptıysak bu millet için yaptık. Hem de onlardan çok daha hızlı ve çok daha ucuza, daha kaliteli ve doğru bir biçimde yaptık. İlk dönemde yaptığımız 65 km yolu İstanbul'u beş dönem hem de hükümet 20 yılında kendilerine aitken yönettiler bu kadar çok metroyu yapamadılar. Bu hızla bu kadar düzgün bir finansman yöntemiyle yapabildikleri bir tek denemeleri yok. İsteseler de yapamazlar. Onların israf düzenine hizmet eden yönetim anlayışıyla, eşe-dosta kamu kaynağı dağıtan iş ahlakıyla bu işler yapılamaz.

Bakın 5 yılda bizden öne akıllarına gelmemiş, ihmal edilmiş onlarca konuya el attık. Ne yaptıysak birilerine rant üretmedik. Yeşil alanları, meydanları talan etmedik. Tam tersine buraları ihya ettik, güzelleştirdik. Halktan kaçırılan ne varsa vatandaşın kullanımına açtık. Bazen ne yazık ki devletin gücünü bile çekinmeden karşımıza dikmeye çalıştılar. Polisimizi kendi emellerine alet ettiler ama biz yılmadık. Valla milletin malını işgal eden varsa orayı gittik yıktık, yıkmaya da deva edeceğiz. Bir kişinin kazandığı değil 16 milyon insanın kazandığı dönemi başlattık. İstanbul gücün ve paranın akış yönünü değiştirmeyi başardı. Biz size ihanet ettirmeyeceğiz. Biz İstanbul'un muhafızı olmaya devam edeceğiz.

"İSTANBULLULAR O ESKİ İSRAF DEVRİNE GERİ DÖNÜLSÜN İSTEMİYOR"

Bu şehirde gücün ve özellikle bu akışın yönünü değişmesi hiç kolay olmadı. Soruşturmalar yaşadık... Engellemeler yaşadık... Her seferinde İstanbullular yanımızda oldu. 16 milyon insanımızla bu oyunu bozduk. Ben veya biz değil 'İstanbul başardı' diyoruz. İstanbullular gündelik siyasetin bütün küçük hesaplarını alt üst edecek, İstanbullular gözleriyle görüp, yaşadıkları hayatlarını güzelleştirecek büyük değişimin yanında yer almaya devam edecek. Bu durum bazı kişi ve partiler ikbal ve beka sorunu olarak görebilirler onlar İstanbul seçimlerini başka mecralara çekmeye çalışabilirler fakat İstanbullular'ın gündemi belli.

İstanbullular daha fazla sosyal destek daha fazla yeşil alan, daha fazla kreş, daha fazla kent lokantası daha fazla spor tesisi istiyor. bütün bunları da ancak bizim başarabileceğimizi görüyor ve biliyor. İstanbullular depreme hazırlıkta sergilediğimiz ciddi politikalar artsın istiyorlar. İstanbullular o eski israf ve ihanet devrine asla geri dönülsün istemiyorlar.

Bu kardeşiniz size söz veriyor bu şehirde kimsenin inancına kimsenin siyasi düşüncesine kimsenin yaşam tarzına bakmadan ayrımcılık yapmadan adil ve özgür bir kent, bu şehir herkesin şehri. Bu şehir Kürtler'in şehri, bu şehir Aleviler'in şehri, bu şehir Boşnaklar'ın şehri, bu şehir Ermeniler'in şehri, bu şehir Süryaniler'in şehri. Bu şehirde 16 milyon özgür Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı var. Bu şehirde vatansever, bayrağını seven Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde, cumhuriyetin izinde yürüyecek 16 milyon insan var. İstanbullular'ın istediği olacak. onun için buradayız."

İL BAŞKANI ÖZGÜR ÇELİK: İSTANBUL’UN 4 KADIN BELEDİYE BAŞKANI OLACAK

İmamoğlu’nun ardından adayları tanıtmak için kürsüye CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik çıktı.

Çelik, "İstanbul’da ilk defa 31 Mart’ta İstanbul’un 4 kadın belediye başkanı olacak. İstanbul’da çok sayıda genç arkadaşımız 31 Mart’ın sonra CHP’yi belediye başkanı olarak temsil edecek" diye konuştu.

Çelik, "Meclis üyesi belirleme süreçlerinde bazı ilçelerimizde taleple eğilim yoklamamızı gerçekleştirdik. Bazı ilçelerimizde atama yöntemleriyle meclis üyelikleri devam edecek. Buradan bütün üyelere şunun sözünü veriyorum kadınlar ve gençler 2019’a göre meclis üyesi listelerinde daha çok temsil edilecekler" diye konuştu.

"İSTANBUL’UN 39 İLÇESİNDE GÜÇLÜ BİR İDDİA ORTAYA KOYACAĞIZ"

Çelik, "Biliyoruz ki rakiplerimiz yerel siyaset konuşmak yerine yine toplumu kutuplaştırarak sonuç alma yoluna gitmek isteyecekler Montaj videolarla sahte broşürlerle toplumu yine kutuplaştırmaya çalışacaklar. Ama biz nezaketten asla taviz vermeyeceğiz. İstanbul’un 39 ilçesinde güçlü bir iddia ortaya koyacağız. İstanbul’da 31 bin sandığı 100 bin kişilik orduyla koruyacağız. Asil sandık görevlilerimiz tamamlandı. Bütün İstanbullular'a buradan seslenmek istiyorum bütün İstanbullular gönül rahatlığıyla sandıklara gidebilirler. İstanbul’un helal oyları bizlere emanet biz sandıkları koruyacağız" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler