CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan sert sözler

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan sert sözler

Anamuhalefet lideri Kılıçdaroğlu Meclis'teki özel oturumda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi.

23 Nisan dolayısıyla TBMM’de yapılan özel oturumda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu isim vermeden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yüklendi. Erdoğan da locadan Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını izledi. AKP’liler CHP liderini alkışlamadı, MHP lideri Devlet Bahçeli ise konuşmasının ardından AKP’li vekil ve bakanlardan alkış aldı.

Kılıçdaroğlu konuşmasında ‘’Toplumu ve sözde hasımlarını sindirmek için özel mahkemeler oluşturanlar, gazetecilerin, akademisyenlerin, aydınların tutuklanmasını isteyenler, tahliyelerine tepki gösterenler, kararlarını beğenmeyip Anayasa Mahkemesine bile meydan okuyanlar, hukuku dinamitleyerek yolsuzluk soruşturmalarından kaçanlar sadece Anayasa’yı değil, ulusal egemenliği de çiğnemektedirler’’ dedi. CHP lideri şu mesajları verdi:

SANDIKTAN ÇIKTIM: Ulusal egemenlik, çoğulcu bir rejim, temsilde adalet ve hukukun üstünlüğü meselesidir. Çoğunluğun güçlü, güçlünün de haklı olduğu, yasaların, yurttaşların baskı, korku, yasaklar, kin, yoksulluk ve istikrarsızlık tehditleriyle yönlendirildikleri bir sistem çoğulcu bir sistem değildir. “Sandıktan çıktım, ne istersem yaparım.” anlayışı ulusal egemenlik kavramıyla bağdaşmaz çünkü ulusal egemenlik sandıktan çıkan oy sayısına bağlı bir kavram değildir.

HASIMLARINI SİNDİRMEK İÇİN: Tarafsız ve bağımsız yargının olmadığı, yasama organının etkisizleştirildiği bir düzeni sürdürmek ulusal egemenliğin kaynağı olan milletimizi hiçe saymaktır. Toplumu ve sözde hasımlarını sindirmek için özel mahkemeler oluşturanlar, gazetecilerin, akademisyenlerin, aydınların tutuklanmasını isteyenler, tahliyelerine tepki gösterenler, kararlarını beğenmeyip Anayasa Mahkemesine bile meydan okuyanlar, hukuku dinamitleyerek yolsuzluk soruşturmalarından kaçanlar ya da dokunulmazlık ve sorumsuzluk zırhının arkasına saklananlar sadece Anayasa’yı değil, ulusal egemenliği de çiğnemektedirler.

BİZİM ÇOCUKLARIMIZ: 23 Nisan, aynı zamanda, dünya çocuklarına armağan edilmiş ilk ve tek bayramdır. Özgürlüğe, eşitliğe ve bilime bağlı olan toplumlar Mustafa Kemal’in işaret ettiği gibi fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller yetiştirebilirler. Çocuklarımızın ufkunu kin ve nefretle değil, sevgi ve dürüstlükle çizdiğimiz takdirde ülkemiz kalkınır ve ilerler. Biz, çocuklarımızı bilime dayalı, sevgiyle dolu, nefretten uzak, yüzünü geleceğe dönmüş, korkulardan uzak bir eğitim sistemiyle yetiştirmek istiyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler