CHP lideri Özel’den DİSK yürüyüşüne destek

CHP lideri Özel’den DİSK yürüyüşüne destek

CHP Genel Başkanı Özel, DİSK tarafından "Vergide Adalet, Gelirde Adalet" talebiyle düzenlenen yürüyüşe destek oldu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (DİSK) İstanbul’dan beş gün önce başlattığı yürüyüşe destek oldu. Özel, DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve işçilerle Ulus Meydanı’na yürüdü.

“VERGİNİN YÜZDE 67’Sİ EMEKÇİDEN ALINIYOR”

“Vergide Adalet, Gelirde Adalet” talebiyle gerçekleşen yürüyüşe dahil olan Özel, şunları söyledi:

– Bu meydan Türkiye’de 20 milyonu temsil ediyor. Bu haksızlığa karşı itiraz eden DİSK’i ve bu mücadeleye destek veren herkesi saygıyla selamlıyorum. Türkiye’de vergilerin yüzde 67’si dolaylı vergiler olarak aldığımız ekmekten içtiğimiz sudan alınıyor. Yani bugün Türkiye’de para kazanan yoksullardan emeklilerden, emekçilerden alınıyor. Adaletsiz vergi düzenine itiraz ediyoruz. Alandaysa alanda, sokaktaysa sokakta grevdeyse grevde. Destek vermeye devam edeceğiz. Bu daha başlangıç, hep birlikte mücadele edeceğiz, hep birlikte kazanacağız.

“HAKKIMIZ OLANI İSTİYORUZ”

Özel’in ardından DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu da şu değerlendirmeyi yaptı:

Başta belediye işçileri olmak üzere, bütün taşeron işçilerine amasız fakatsız kadro verilmesi için yürüdük. 6196 Sayılı Kanun ile ihraç edilenlerle yürüdük. Kademeli geçiş isteyenlerle yürüdük. Yaşadığımız bu tablo, bir tesadüf değil. Bu ülkeyi işçiden, emekçiden, haktan kopmuş bir zihniyet yönetiyor. Biz çalışıyoruz, biz üretiyoruz. Hakkımız olanı istiyoruz. Hakkımız olanı alana kadar da sonuna kadar mücadele edeceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler