CHP milletvekili Baltacı Çerkeş ilçe binasına yapılan saldırıyı kınadı

Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının yaşandığı günde CHP İlçe binasına yapılan çirkin saldırıyı kınama adına ilçeye gelen CHP Kastamonu milletvekili Hasan Baltacı ilçe binası önünde basın açıklaması yaptı.

CHP Kastamonu milletvekili Hasan Baltacı, beraberinde Kırıkkale milletvekili Ahmet Önal, Yozgat milletvekili Ali Keven, Kayseri milletvekili Çetin Arık, İzmir milletvekili Bedri Serter ile Çankırı İl-İlçe Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Çerkeş'te ilçe binasına yapılan çirkin saldırıyı kınadı.

Milletvekili Baltacı "Hiçbir koşulda ve şartta mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Çerkeşli hemşehrilerimizin yanında olacağız" dedi.

Milletvekili Hasan Baltacı şöyle konuştu:

"Yapılan saldırıya hepimiz üzüldük. Cumhuriyet Halk Partisi'ne yapılan her saldırı, Cumhuriyet Halk Partisi'ne ve Cumhuriyet Halk Partililere karşı kurulan her nefret ve öfke cümlesi esasında cumhuriyete, cumhuriyetin değerlerine karşı yapılmış saldırı, öfke ve nefrettir.

Onun için bu saldırıyı basit adli bir vaka olmanın ötesinde, arkasında siyasal bir amaç var mı yok mu hep birlikte araştıracağız, peşini bırakmayacağız. Ama bizim için sorun şudur. CHP, Cumhuriyetin, Türkiye'nin teminatıdır. Cumhuriyet Halk Partisi'nin varlığı, Çankırı'nın, Çerkeş'in teminatıdır. Çerkeşliler'in Çankırılılar'ın teminatıdır.

Biz hiçbir koşul altında hiçbir şart altında herhangi bir zorluktan yılmadan, bıkmadan usanmadan, bu ülkenin bu şehrin bu ilçenin çıkarlarını savunmaya sonuna kadar devam edeceğiz.

Örgütümüz burada, il başkanımız burada, ilçe başkanımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımız burada. Ve ihtiyaç olduğu her anda milletvekili arkadaşlarımız Çankırılılar'ın Çerkeşliler'in her zaman her daim yanındadır."

KAYMAKAM VE EMNİYET MÜDÜRÜ YERİNDE YOKTU!

Kastamonu milletvekili Hasan Baltacı'nın açıklamasından sonra Kırıkkale milletvekili Ahmet Önal'ın da saldırıyı kınadığı konuşmasından sonra önceden alınmış 'randevulu' görüşme için CHP milletvekilleri Çerkeş Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu'yu ziyaret etmek istediler. Kaymakamlık binasına giden CHP heyetine, Kaymakam Bulgurlu'nun makamında olmadığı bildirildi. Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre Kaymakam Bulgurlu'nun aynı saatlerde 'köy ziyareti'nde olduğu öğrenildi.

CHP heyeti bunun üzerine yine önceden 'randevusu alınmış' olan ilçe Emniyet Müdürü Ali Asker Bayar'la görüşmek için İlçe Emniyet binasına gittiler. CHP heyetinin ziyaretinde İlçe Emniyet Müdürü Ali Asker Bayar da makamında yoktu!

CHP heyeti İlçe Emniyet Müdürlüğü binasından ayrılarak Çerkeş'ten Ankara'ya dönüş yaptı.

CHP MİLLETVEKİLİ ALİ KEVEN'DEN KINAMA

Öte yandan CHP Yozgat milletvekili Ali Keven, Çerkeş Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu'nun daha önceden randevu alınmasına karşın makamında olmaması nedeniyle Twitter'dan yaptığı paylaşımda; "Çankırı Çerkeş ilçe Başkanlığımıza iki gün önce yapılan saldırı hakkında yetkililerle görüşmek ve basın açıklaması yapmak üzere milletvekili heyetimizle Çerkeş'e geldik. Randevu alınmasına rağmen makamında bulunmayan Çerkeş Kaymakamını kınıyorum @herkesicinCHP" dedi ve aşağıdaki fotoğrafı paylaştı.

chp-heyeti-kaymakamlik-onu-ali-keven-chp-resim-011.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler