CHP milletvekilleri Çankırı'da vatandaşı dinliyor

CHP milletvekilleri Çankırı'da vatandaşı dinliyor

CHP PM üyesi Antalya milletvekili Çetin Osman Budak, Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, Adana milletvekili Ayhan Barut ve Balıkesir milletvekili Fikret Şahin Çankırı'ya gelerek bölge insanlarının sorunlarını dinliyorlar.

Çankırı'dan sorumlu CHP milletvekilleri PM Antalya milletvekili Çetin Osman Budak başkanlığında Çankırı'ya gelerek bir dizi görüşmelerde bulunacaklar. Dört kişilik CHP heyeti İl Başkanı İlhan Tekin'le birlikte ilk olarak bazı muhtarlarla biraraya geldi.

CHP Parti Meclisi üyesi ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, muhtarlarla görüşme sonrası Sözcü18'e bilgi verdi. Genel Yayın Yönetmenimiz Vedat Beki ile telefonla görüşen milletvekili Budak; "Son dört ayda Çankırı'ya üçüncü gelişimiz. Bölgede büyük eksiklikler var. Yaptığımız ziyaretlerde kanaat önderleri ile görüşüyoruz. Bölgede takip etmemiz gereken ciddi sorunlar mevcut." dedi. Budak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Görüşmeye gelen muhtarlarımızın tamamı bölgeye yatırım bekliyor. Ankara'ya bir saatlik mesafede olan bir şehir için böylesi büyük sıkıntıların olması kabul edilebilir değil. Şehir merkezinde kentsel dönüşümde yaşanan sıkıntılar  had safhada. TOKİ'nin çok daha büyük projelerle bölgede kendini göstermesine işaret ediyorlar. Elazığ depremi ile ilgili olarak ülke genelinde artan 'deprem duyarlılığı' Çankırı insanımız için de geçerli! Şehir merkezinde bazı binaların durumu insanımızı tedirgin edecek düzeyde. Çankırı'da yaşanacak olası küçük bir depremde bugünden tahmini zor büyük felaketler yaşanabilir."

"SAĞLIK SEKTÖRÜNDE SIKINTILAR BÜYÜK"
CHP Antalya Milletvekili Budak, Çankırı'da hasta olmanın da büyük güçlükler getirdiğine işaret ederek "Çankırı'da vatandaş tedavi için gittiği hastaneden de şikayetçi. Hastaların son zamanlarda Eskişehir ve Bolu'ya sevk edildiklerini öğrendik. Böylesi bir durumun Çankırı'da yaşanması hayli ilginç" dedi.

"YENİ VALİLİK BİNASI DOĞRU YERE YAPILMADI"
CHP Antalya milletvekili Budak sözlerini şöyle tamamladı:

"Muhtarlarla yaptığımız görüşme bizim için hayli tatmin edici geçti. Yeni yapılan Valilik binasının doğru yere yapılmadığı yönünde tarafımıza bilgiler iletildi. Devlet Hastanesi ile ilgili benzer bilgiler de geldi. Bizlere ulaşan bu bilgileri Meclis gündemine taşıyarak ilgili bakanlıklardan yanıtlarını alacağız. Bölgede ekili tarım alanlarında azalma sözkonusu. Sanayi yatırımı durma noktasında. Yerel yönetimin MHP'ye geçmesi ile birlikte bölgeye yapılacak yatırım planlarının başka bölgelere kaydırıldığı yönünde iddialar mevcut. Bütün bunları muhalefet partisi olarak Genel Başkanımızın Mart ya da Nisan ayında Çankırı'ya yapacağı ziyaret öncesi masaya yatırarak iyileştirilmesi yönünde iktidara çağrıda bulunacağız."

CHP HEYETİ ŞABANÖZÜ'NE GEÇTİ
Çankırı Merkez'de muhtarlarla yapılan görüşme sonrası bazı ziyaretlerde bulunan CHP heyeti, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten ile birlikte Şabanözü'ne geçerek organize sanayi bölgesinde incelemelerde bulundu.

chp-catso-cankiri-ziyaret-hayrettin-celikten-resim-012.jpg

incili-cavus-muhtar-ziyaret-resim-0121.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler