CHP YSK önünde: Hatay seçimleri iptal edilsin

CHP YSK önünde: Hatay seçimleri iptal edilsin

CHP lideri Özgür Özel, Hatay'da sonuçlar kesinleşmeden AKP'nin adayına mazbata verilmesini protesto için YSK binasına geldi. Yapılan basın açıklamasında konuşan Gül Çiftçi Binici, "Hatay'da seçim iptali ve yeniden sayım talep ettik" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ve partililer, Hatay'da sonuçlar kesinleşmeden mazbatanın AKP'nin adayına verilmesini protesto için Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önünde bir araya geldi.

Özel, YSK Başkanı Ahmet Yener ile bir araya geldi. Yaklaşık 10 dakika süren görüşmenin ardından YSK önünde basın açıklaması yapıldı.

"3 BİN 389 ÖLÜ SEÇMEN TESPİT ETTİK"

CHP lideri Özel, ses tellerinden ameliyat olduğu için ilk sözü CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi Binici aldı.

Hatay'daki seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini belirten Binici, şu ifadeleri kullandı:

"Yaşadığımız Hatay için birazdan içeriğine ilişkin bazı bilgiler vermek suretiyle olağanüstü ve olağan itiraz dilekçemizi vermiş bulunmaktayız. İlçeler için itiraz dilekçelerimizi ise dün akşam itibariyle verdik Yarın YSK’nın gündemine alınmasını bekliyoruz. Kayseri Pınarbaşı ilçesinde seçimin iptal kararı mühürsüz oy torbalarına ilişkindir ama aynı şekilde Ardahan Çıldır ilçesinde aynı gerekçe olup Kütahya sayılırken Hatay’ın Samandağ ilçesi sayılmamaktadır. Kapsamlı 80 sayfalık dilekçemizde bu hususları da belirttik.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler