CHPde balık baştan kokmuş!

CHP'de balık baştan kokmuş!

‘Vizyon 2023’ konulu 3’üncü Ak Parti Gençlik Sempozyumu’na katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan içini gençlere döktü.

Başbakan  Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı’nca parti genel merkezinde düzenlenen ‘Vizyon 2023’ konulu 3’üncü Gençlik Sempozyumu’na katıldı.
Konuşmasında, son günlerde gündeme gelen siyasette ‘taciz’ ve ‘komplo’ iddialarına atıfta bulunan Başbakan Erdoğan, gençlere ‘aile’ vurgusu yaptı ve ana muhalefet partisi CHP’ye ise, "Hani o medyaya yansıyan konuşmalarda ‘balık’ ifadeleri geçiyor ya; CHP’de balık baştan kokmuş sevgili kardeşlerim, CHP’de tuz kokmuş tuz, bu hale gelmiş!" diyerek yüklendi.

Avrupa Parlamentosu’nun son Türkiye raporunu da eleştiren Başbakan, raporun adaletten uzak olduğunu savundu ve "Avrupa Birliği bugün, Türkiye’nin değişimini eleştirecek değil, Türkiye’deki değişimi örnek alması gereken bir noktaya gelmiştir," diye konuştu.

Oturum başkanlığını Genel Merkez Gençlik Kolları Bşk. Yrd. Mustafa Akış yaparken açılışa Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İçişleri Bakanı Prof. Dr. Beşir Atalay, Başbakan Başmüşaviri Doç. Dr. Yalçın Akdoğan, Prof. Dr. Ergun Özbudun ve başbakan Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan ve il başkanları, ilçe başkanları ve bir çok siyasi lider katıldı. Ankara’dan siyaset sahnesinde yer alan aday adaylarından İş adamlarından Emin Kerimoğlu’da sempozyuma katılan isimler arasındaydı.
Erdoğan’ın sert ve gençlere yönelik yaptığı konuşması söyle;

"1980 SONRASI, GENÇLİĞİN ÜZERİNDEN SİLİNDİR GİBİ GEÇİLDİ"
Gençlerin, siyasetten, siyaset üretmekten ve icra etmekten uzak tutulmalarına tahammül edemeyeceklerini söyleyen Başbakan Erdoğan, "Gençliğin 12 Eylül dönemindeki durumundan ve maruz bırakıldığı muamelelerden bahsetti ve "1980 sonrası, ülkenin üzerinden olduğu gibi gençliğin de üzerinden silindir gibi geçildi, siyaset gençlere bir öcü gibi gösterildi," dedi.
Başbakan Erdoğan, isim vermeden, son günlerde gündeme gelen siyasette ‘taciz’ ve ‘komplo’ iddialarına atıfta bulunarak, gençlere şöyle seslendi:

"AİLE YIKILDIĞINDA MİLLET YIKILIR"
"Biz en başından itibaren şunu söylüyoruz; siyasetin tek limanı ahlaktır. Siyaset, ahlaksızlığın sığınağı olamaz. Siyaset, ahlaksızlık üzerine yürütülemez. Ahlaksızlığa kılıf olarak örtülemez. Son dönemlerde, siyasetin önünde olan kişilerin neler yaptıklarını, neler ettiklerini görüyorsunuz. Kendi vicdanı karşısında, kendi arkadaşları karşısında, hatta rakipleri karşısında, ahlakın en temel ilkelerinden yoksun olanlar, milletin önünde gideme, millete öncülük liderlik yapamazlar. Özellikle aile, bizim en kutsal değerimizdir. Aile, bizi biz yapan, bizi bir arada tutan en büyük zenginliğimizdir. Aile yıkıldığında millet yıkılır. Onun için, aileyi çok sağlam tutmak durumundayız."

"BİZ GÖNÜL DİLİYLE KONUŞACAĞIZ"
Siyasetin seviyesinin aşağılara çekilmesine rıza gösteremeyeceklerini söyleyen Başbakan Erdoğan, kendilerinin, sürekli nezaketten yana olup, ‘gönül diliyle’ konuşacaklarının altını çizdi. Erdoğan şunları ekledi:

"KİMİN KİMİ TAKİP ETTİĞİ İŞTE BUGÜN TEK TEK ORTAYA DÖKÜLÜYOR"
"İşte görüyorsunuz; her ağızlarını açtıklarında, ‘Dinleniyoruz, izleniyoruz, takip ediliyoruz’ diyerek bizi suçluyor, bizi itham ediyorlardı. Kimin kimi izlediği, kimin kimi takip ettiği işte bugün tek tek ortaya dökülüyor. Şimdi ne diyorlar; ‘Bana haber vermesi lazımdı, beni uyarması lazımdı’ diyorlar. Kendi işlerine girdiler. Birbirlerini nasıl takip ettikleri, birbirlerini nasıl izledikleri ortada."

"CHP’DE BALIK BAŞTAN KOKMUŞ; CHP’DE TUZ KOKMUŞ!"
"Hani o medyaya yansıyan konuşmalarda ‘balık’ ifadeleri geçiyor ya; CHP’de balık baştan kokmuş sevgili kardeşlerim, CHP’de tuz kokmuş tuz, bu hale gelmiş! İşte AK Parti ile diğerleri arasındaki fark budur. Biz, koltuk mücadelesi içinde değiliz, böyle bir sıkıntımız yok."

Konuşmasında, demokratik açılımdan ve Türkiye’nin her köşesine yaptıkları hizmetlerden bahsederken, "Ne olursa olsun, biz, inandığımız, halkımızın beklentileri istikametinde bu yolda devam edeceğiz," dedi be şöyle devam etti:

"LANET EDİYORUM"
"Hiç kimse, gençler üzerinden, gençleri ve gençliği istismar ederek siyaset yapmasın istiyoruz. Hele hele gençlerin kanı üzerinden siyaset artık son bulsun istiyoruz. Güneydoğu’da o genç yavrularımızın ellerine, Batı’da, bazı şehirlerimizde gençlerin ellerine kaldırım taşlarını vererek, molotof kokteyllerini vererek, onları, halka hizmet veren devletin, halkın otobüslerine, vatandaşın araçlarını kundaklamaya itenlere, ben huzurunuzda, kusura bakmayın, lanet ediyorum. Böyle bir anlayış olamaz!"

BDP’YE YÜKLENDİ
Başbakan Erdoğan, isim vermeden BDP’ye de yüklendi.

"KÖYÜ TEHDİT ETME"
"Çık meydanlarda konuş, anlat, ne anlatacaksan anlat, nasıl konuşacaksan konuş ama gidip köyü tehdit etme. ‘Bak bu köyden, filanca yere oy çıkmazsa, seçimden sonra köyün akıbetini düşünün’ diye tehdit sallama."

AP’NİN RAPORU
Gençlerden ‘milli birlik ve kardeşlik projesine’ sahip çıkmalarını isteyen Başbakan Erdoğan, ‘kim hangi raporu hazırlarsa hazırlasın’, ileri demokrasi standartlarını getireceklerini ifade etti ve Avrupa Parlamentosu’nun (AP’nin) son Türkiye raporuna atfen, şunları söyledi:

"ADALETTEN TAMAMIYLA UZAK BİR RAPOR"
"Siyasi bir rapor hazırlamış, sanki Türkiye’deki muhalefete gibi. Bir defa incele, Türkiye’de ne var ne yok. Yani bu kadar Türkiye’nin olanlarından uzak, ne oluyor ne bitiyor bunlardan uzak, böyle bir rapor, ısmarlama, sipariş üzerine hazırlanmış rapor olamaz. Tabi gönlümüz, adil bir rapor beklerdi. Ama adaletten tamamıyla uzak bir rapor hazırlanmış."

"AB, TÜRKİYE’Yİ ÖRNEK ALMASI GEREKEN NOKTAYA GELMİŞTİR"
Türkiye’nin değiştiğini ve demokrasinin geliştiğini anlatan Erdoğan, "Avrupa Birliği bugün, Türkiye’nin değişimini eleştirecek değil, Türkiye’deki değişimi örnek alması gereken bir noktaya gelmiştir," dedi.

Başbakan Erdoğan’ın, konuşmasını yapmadan önce, sempozyuma, en öndeki protokol sırasından değil, gençlerin arasındaki koltuklara oturarak katılması dikkat çekti.

Haber : Beril Çuhadaroğlu/Ankara

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler