CHP’de başvurular sona erdi

CHP’de başvurular sona erdi

CHP’de milletvekili aday adaylığı başvuruları sona erdi.

CHP’de 19 Mart’ta başlayan milletvekili aday adaylığı başvuruları dün saat 20.00’de sona erdi. Başvuruların yoğunluğu nedeniyle son başvuru saati 20.00’ye uzatıldı. Aday adayı başvurusu sayısının 4 bin civarında olduğu belirtilirken kesin rakamın bugün belli olacağı ifade edildi.

Başvuruların son gününde aday adayı sayısı 4 bine yaklaşırken Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan Prof. Dr. Mehmet Haberal, CHP PM üyesi gazeteci Veli Özdemir, eski İstanbul Valisi Erol Çakır, İzmir Romanlar Derneği Başkanı Abdullah Cıstır, eski İzmir Milletvekili Sabri Ergül, eski Denizcilik Bakanı İbrahim Tez, eski Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, işadamı Hasan Yeşiloğlu ile eski CHP PM üyesi Savcı Sayan da aday adaylığı başvurusunda bulundu.

BALKIZ DA CHP’DE
Sanatçılar Sabahat Akkiraz, Emre Saltuk, Tolga Çandar, Hilmi Yarayıcı, Ali Rıza Binboğa, Necla Akben ve Canan Başkaya ile eski hakem Selçuk Dereli, gazeteci Oktay Ekşi, eski Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız ile eski CHP Genel Sekreteri Adnan Keskin, Seyhan Müzik’in sahibi Bülent Seyhan, oyuncu Peker Açıkalın, sunucu Mehpare Çelik ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ananı da al git” tepkisiyle karşılaşan Mersinli çiftçi Kemal Öncel de CHP’den aday adaylığı başvurusunda bulundu.

ESKİ AİHM YARGICI TÜRMEN DE ADAY
Ergenekon davası kapsamında Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteciler Mustafa Balbay, Tuncay Özkan ile eski Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal, Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı görevini sürdürürken İsmailağa soruşturması elinden alındıktan sonra Ergenekon davasına dahil edilerek tutuklanan, serbest kalmasının ardından Adana'ya düz savcı olarak atanan ve geçtiğimiz günlerde istifa eden İlhan Cihaner, YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan, HSYK eski Başkanvekili Kadir Özbek, eski AİHM Yargıcı Rıza Türmen de aday adaylığı başvurusu yaparken CHP İstanbul eski İl Başkanı Berhan Şimşek, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün eski eşi Aylin Kotil, İstanbul Şehit Anaları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Pakize Alp Akbaba, MESAM Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Demir ile gazeteci Hulki Cevizoğlu da aday adaylığı başvurusunda bulunan isimler arasında yer aldı.

YILMAZ GÜNEY’İN KARDEŞLERİ DE CHP’DEN ADAY ADAYI
Yılmaz Güney’in kızkardeşi Güzide Sayıl ile Güney’in erkek kardeşi Yaşar Pütün, Orhan Kemal’in oğlu Işık Öğütçü, TİKKO lideri lideri İbrahim Kaypakkaya’nın kızkardeşi Ankara Barosu avukatlarından Elif Güneş, merhum İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Priştina’nın oğlu Levent Priştina, uğradığı suikast sonucu yaşamını yitiren DİSK Kurucu Başkanı Kemal Türkler’in kızı Nilgün Türkler de CHP’den aday adaylığı başvurusu yapan isimler arasında yer aldı.

SAV SON GÜN BAŞVURDU
Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal Salı günü adaylık başvurusunu yapmıştı. Eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav da başvuruların son gününde akşam saatlerinde danışmanı aracılığıyla aday adaylığı başvurusunu yaptı.

5 MİLLETVEKİLİ ADAYLIK BAŞVURUSU YAPMADI
CHP’nin TBMM grubundaki milletvekillerinin tamamına yakını aday adayı olmak için başvuru yaparken İstanbul Milletvekilleri Esfender Korkmaz ve Ali Topuz, Ankara Milletvekili Nesrin Baytok, Muğla Milletvekili Gürol Ergin ve Ali Koçal milletvekili aday adayı olmak için başvuruda bulunmadı.

HANEFİ AVCI İDDİASI
Öte yandan Devrimci Karargah davası kapsamında tutuklu bulunan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın da akşam saatlerinde CHP’den aday adaylığı başvurusu yaptığı iddia edildi ancak CHP kaynakları bu bilgiyi doğrulamadı. Avcı’nın avukatı Fidel Okan da daha önce yaptığı açıklamada Avcı’nın herhangi bir siyasi parti çatısı altında milletvekili adayı olmayacağını bildirmişti. (ANKA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler