CHP'den aday tanıtım toplantısı

CHP'den aday tanıtım toplantısı

Çankırı Merkez ve 5 ilçe belediye başkan adayının tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanları toplantısı Pazar günü İl Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Mart 2014’de yapılacak olan yerel seçimlerde merkez ve 5 ilçenin Belediye Başkan Adayları tanıtıldı.

KİMSEYE MİNNET BORCUMUZ YOK
Toplantı öncesi bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Fikret Tatlıcı “Uzunca bir zamandır kamuoyunda ve bazı yerel basın organlarında haksız yere eleştirilmekteydik. Neden sessizsiniz, neden açıklama yapmıyorsunuz sözleriyle sorgulanıyorduk. Hatta kimlere minnet borçlu olduğumuzu dillendiren yazı yazanlara tanık olduk. Yeri gelmişken belirtelim. Kimseye minnet borcumuz yoktur. Bu böyle bilinmelidir.

Seçim startını vermek için neden bu günü bekledik? Siyasi çalışmaları takip eden herkes bilir. CHP’li Belediye Başkan Adayları Parti Meclisi’nde görüşüldükten sonra belirlenen ve açıklanan bir partidir. Çankırı il ve ilçe belediye başkan adaylarımız 22 Aralık 2013 günü yapılan parti meclis toplantısında netleşmiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi, yapılacak seçimlerden başarı ile çıkmak, önce 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde sonra 2015 yılında yapılacak genel seçimlerde iktidar olma hedefine odaklanmıştır. İlimiz ve ilçelerin de de hedefimiz başarıya ulaşmaktır. Bugünden itibaren belirlediğimiz çalışma takvimini uygulamaya başlıyoruz. Ev, ev kapı kapı seçim çalışmalarımız yürütülecektir. Ulaşılmayan kişi, tutulmayan el bırakılmayacaktır. Her CHP’li kardeşimiz çalışmalarımıza katkı verecek, partimizin başarısından başka bir düşünce içinde olmayacaktır.

AKP iktidarının ülkeyi nelerle anılır hale getirdiğini birlikte yaşayarak görüyor ve öğreniyoruz. Baş döndürücü yolsuzluk iddiaları ülke gündemini oluşturmaktadır. Ülkemiz iç ve dış politikada ağır sorunlarla karşı karşıyadır. AKP iktidarı ülkemizi komşuları ile sorunlu hale getirmiştir. Bölge sorunlarının çözümünde söz sahibi ülke olmanın uzağındayız. Ekonomik şartlar her gün biraz daha ağırlaşmaktadır. Benzin, motorin ve LPG zamları birbirini takip ederken, doğalgaz ve elektrik zamlarından söz edilmektedir.  Dolar 2,17 krş. İle tarihinin zirvesine çıkmıştır. Faiz oranları yüzde10’lar seviyesine yükselmiştir. Esnaf zor günler geçirdiğini söylemekte, icra dosyaları her gün biraz daha artmaktadır. Emeklinin, memurun, asgari ücretlinin, işçinin ve çiftçinin durumu ortadadır.

Günlerdir yazılı ve görsel medyada Cumhuriyet tarihi’nin en büyük yolsuzluğu olarak adlandırılan bir süreci; partili, partisiz, genç, yaşlı, kadın, erkek herkes izliyor. Yaşananlar kamuoyunun önünde dillendiriliyor. Yargı sürecindeki yolsuzluk konusu ile ilgili çok şey söylemek istemiyoruz. Ancak; iktidar mensupları soruşturmalara müdahale etmemeli, bağımsız yargı hukuk işletilerek olayın aydınlatılması sağlanmalı, sorumlular cezalandırılmalı ve kamu vicdanı rahatlatılmalıdır. Milletimiz, bu yolsuzluk iddialarının hukuk kuralları içinde aydınlatılmasını beklemektedir. Biz, adli kolluk yönetmelik değişikliğini ve polislerinin görev yeri değişikliklerinin yargılamayı etkilemeye yönelik olduğu inancını taşımaktayız. Unutulmamalıdır ki; hukuk devleti olmayı başarmadan hiçbir şey başarılamaz. Hep birlikte AKP’nin ileri demokrasisinin nasıl işlediğini bekleyip göreceğiz.” dedi.

KARAGÖZ: HİZMET ALIMLARI ŞEFFAFLAŞACAK
İl Başkanı Fikret Tatlıcı’nın konuşmasından sonra aday tanıtım bölümüne geçildi. İlk olarak Merkez Belediye Başkanı Adayı Taner Karagöz kendisini tanıttı. Öz geçmişini okuyan Karagöz “Çankırı bizlere yetki verirse hizmet alımlarını şeffaflaştıracağız, bugün bu hizmet alımları şeffaf  bir şekilde yapılmıyor bu kangıreni kesip atacağız. Yaptığımız bütün çalışmalar açık olacaktır ve gelir giderlerimiz internet sitemizden yayınlanacaktır.” dedi.

Çankırı için 22 adet projesinin olduğunu dile getiren Karagöz “Enerjimiz ve ısınmamız dışa bağımlı, bu durumda misafir döviz paralar ülkeyi terk ederse Türkiye karanlığa gömülür. Ülkemizi soyuyorlar. Eğer ülkemizi soymamış olsalardı 5 yılda Türkiye süper güç haline gelirdi.” dedi.

Karagöz’ün ardından Ilgaz Belediye Başkan adayı Zafer Çavdar kendisini tanıtarak “Kaybetmek için seçime girmeyeceğiz. Kazalarımızda oy kullanmayan %10’luk bir kesim var bu oy kullanmayan insanlara ulaşabilirsek bize büyük destekçi olurlar.” dedi.

Şabanözü Belediye Başkan adayı Alper Alpay özgeçmişinden bahsettikten sonra “Çankırı’da hızla nüfus kaybı yaşanmaktadır. En gözde ilçelerimizi komşu illere verdik. 1 köy dahi ilimiz sınırlarına ekleyemedik. Şapkamızı yollasak seçimi alırız diyen sağ görüş hiçbir zaman Çankırı’yı düşünmemiştir. Sadece ranta dayalı yatırım yapılmaktadır.

Şabanözü’nde Belediye Başkanlığı yapmayacağım, İstanbul’da sanayicileri ikna edip Şabanözü’ne yatırım yapmaları için zorlayacağım. Çalışmak bizden destek halktan.” dedi.

Şabanözü Belediye Başkan Adayı Alper Alpay’dan sonra Kurşunlu Belediye Başkan Adayı Cihat Işık, Kızılırmak Belediye Başkan Adayı Bilal Durmaz, Çerkeş Belediye Başkan Adayı Erdoğan Çubukçuoğlu özgeçmişlerini okuyarak kendilerini tanıttılar. (Karatekin)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler