CHP'li aday İlhan Tekin: Burası köy müdür?

CHP'li aday İlhan Tekin: Burası köy müdür?

Cumhuriyet Halk Partisi Çankırı Belediye Başkan adayı İlhan Tekin yazılı bir açıklama yaparak "Ben Başkan seçildiğimde gerçek sosyal belediyecilik isim bulacak ve bizden asla bu halk vazgeçmeyecek." dedi. Başkan adayı Tekin'in yazılı açıklaması şöyle:

SAYGIDEĞER hemşerilerim değerli dostlarım, çok değerli ağabeyler ve ablalar ve tabi ruhunu göğsüne gerip Cumhuriyetle kalbi çarpan her bir arkadaş, hepinize saygı ve selamlarımı sunar huzurlu mutlu günler geçirmenizi dilerim. Bizler burada dimdik ayakta, Atatürk ilke ve Cumhuriyetin bekçisi olarak durmaya devam edeceğiz. Her türlü tarikat ve cemaat işbirlikçilerine karşı var gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz. CHP’den buraya belediye başkanı seçilmez denilen yerde biz seçilerek var gücümüzle çalışıp tekrar Kuvayı Milliye ruhunu inşa ederek hakikatte bu ülkeyi var eden ruhla azmi ve kudretli iradeyi gösterip savaşacak ve gerçek belediyeciliği göstereceğiz.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nden belediye başkalığına aday adaylığımı açıkladım, parti genel merkezinden onaylandıktan sonra ilk yazılı basın açıklamamı yapıyorum. Dikkatle dinlemenizi ve gerçekçi gerekçelerin neler olduğunu bilerek buna dikkat etmenizi rica ediyorum.

"GENÇLİĞİMİZİ ZORA SOKAN DURUMLAR GERÇEKLEŞMİŞTİR"

Ülkemiz, son yıllarda dışarıdan yapılan göçler, uyuşturucu ticareti, kara para aklama gibi gayrimeşru durumların ana merkezi olmuş, ülkemizde huzur, adalet, devlet görevlerinde liyakat, ekonomik düzensizlik, enflasyon ve tabii ki gelir dağılımındaki adaletsizler sebebiyle birçok olumsuz ve halkımızı, gençliğimizi zora sokan durumlar gerçekleşmiştir. Bizler ülkemizdeki bu olumsuzlukların en acısını, kendi kaderine terk edilerek Anadolu’nun ortasına sıkıştırılmış, ekonomik ve sosyal sebeplerle sürekli göçe zorlanarak bir türlü kalkınamayan Çankırı’mızda bunu en fazla hisseden insanlarız. Çankırı’nın kaderi az gelişmişlik olamaz. Çankırı dışına çıkmadan ahkam kesenlerin, sürekli aynı partiden seçilerek bizi kandıran milletvekillerinin sözleri asla tatmin edemez. Bizler, elimizi taşın altına koyduk ve gerekenin en fazlasını gönül birliğiyle yapacağız. Ben Başkan seçildiğimde gerçek sosyal belediyecilik isim bulacak ve bizden asla bu halk vazgeçmeyecek. Çünkü biz hakiki halkın yanında, hakiki sevgiyle hakiki halkı savunan bir ideolojinin neferleriyiz.

"YAPAMAYACAĞIM HİÇBİR İŞE SÖZ VERİP VATANDAŞIMI BOŞUNA HEVESLENDİRMEDİM"

Değerli dostlarım, sevgili arkadaşlar, 30 yıl kamu hizmetinde 2009 – 2014 yılları arasında belde belediye başkanlığı 2016-2021 yılları arasında parti il başkalığı görevlerinde bulundum. 30 yıl kamu hizmetinde devleti tanıdım, devlette para nasıl toplanır, paranın dağıtılmasında öncelik nerelere verilmesini bilen biriyim. Devletle vatandaşın, Devletle üreticinin, Devletle sanayicinin yine Devletle komşu devletler dünya ilişkilerinin nasıl olmasını bilen, görev aldığımda başarılı bir şekilde uygulayacağımı takdirlerinize sunarım. Toplamda 40 yıl halkla iç içe yaptığım görev sürecinde; adalet, doğruluk, hak hukuk ilkelerinden hiç ayrılmadım, yapan ve yapmaya çalışanların karşısında dimdik ayakta durdum. Bu geçen zamanda ne belediye başkanlığımda nede il başkalığımda yapamayacağım hiçbir işe söz verip vatandaşımı boşuna heveslendirmedim.

"BURASI KÖY MÜDÜR?"

Çankırı halkı cemaatlerin, tarikatların ağında palazlanan odakların kucağına düşmüş gençlerin memleketi değildir. Çankırı, Mustafa Kemal Atatürk’ün devrim yolunda hususiyetle ve özenle üstünde durarak il yaptığı, güvendiği, hakiki Türk insanlarının memleketidir. Büyük Atatürk’ün öngördüğü şekilde belli bir çağdaş altyapı ve sosyal imkanlara kavuşturmamız gereklidir. Burası köy müdür? Halen köy gibi yönetilen bu yerdeki sosyal imkansızlar gözünüze çarpmıyor mu? Gereken neyse yapılacak ve burası bir kasaba atmosferinden bir kasaba havasından kurtarılarak gerçek bir şehir anlayışı içerisinde modernleşecektir. Benim sizden isteğim oy atarken bir kere düşünmenizdir. Türk insanını düşünmeyen bir belediye anlayışı mı yoksa gerçekten Türk halkını kucaklayarak üniversitesi, öğrencisi, halkı, esnafı ve yerleşenleriyle komple bütünleşmiş bir Çankırı mı? Eliniz vicdanınızda, Allah’ın izniyle biz bu yolda beraberiz.

"SİYASET, SON 23 YILDA YALAN DOLAN ÜZERİNE KURULMUŞ"

Seçim sürecine girdik, bu günden itibaren çarşı esnafı, pazar esnafı, üretici esnafları ile yapacağımız yüzyüze görüşmelerimizde ilimizin eksiklerini, acil yapılması gereken işleri tespit edip fazla değil 7 gün (bir hafta ) içerisinde yine yazılı ve görsel basına çıkıp canlı yayında soru yanıt şeklinde açıklayacağımı siz hemşehrilerime duyuracağım. 31 Mart’a kadar bir sürü vaatler sözler verilecek, yapılacağına inansalar da inanmasalar da verilecek! Çünkü siyaset son 23 yılda yalan dolan üzerine kurulmuş hizmetten çok rant ve menfaat çıkarına yapılan bir kurum olmuş değerli dostlarım saygı değer hemşerilerim.

Son söz olarak bütün partililerimden ve tabii tüm vatandaşlardan isteğim, 100 yılı geride bırakmış 2. yüzyıla adım atmış, mazisi tertemiz olan, savaş meydanlarında kurulan bu partiye hiç kimse ne karalamaya nede söz söylemeye hakkı da yoktur, hukuku da yoktur. Herkesin ülkesini seven geleceğini düşünen kimsesizlerin sesi olan partimize sahip çıkmalarını istiyor, saygılarımı sunuyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler