CHP'li belediyelerin yatırım ödenekleri Erdoğan'ın takdirinde!

CHP'li belediyelerin yatırım ödenekleri Erdoğan'ın takdirinde!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı bütçesine konulan “belediyelere yardım ödeneğinin” kullanımı sıkı şartlara bağlandı. Yatırım için ödenek isteyen belediyeler, “neden kendi kaynaklarıyla gerçekleştiremediğini” açıklayacak.

Muhalefet partileri tarafından yönetilen belediyeler salgınla birlikte düşen gelirleri nedeniyle kaynak bulmakta zorlanırken, belediyelerin yatırım nitelikli projelerine aktarılmak üzere Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı bütçesine konulan “belediyelere yardım ödeneğinin” kullanımı da sıkı şartlara bağlandı. Proje için yardım talep eden belediye, projeye ilişkin detaylı bilgilerin yanı sıra projeyi neden kendi kaynaklarıyla gerçekleştiremediğini açıklayacak. Belediyenin güncel gelir, gider ve finansman bilgilerini bildirecek. Son kararı ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek.

İl Özel İdarelerine ve Belediyelere Genel Bütçe Vergi Gelirlerinden Pay Verilmesi Hakkında Yasa’da belediyelerin ihtiyaç duyduğu yatırım nitelikli projelerin gerçekleştirilmesi amacıyla Strateji ve Bütçe Başkanlığı bütçesine konulan belediyelere yardım ödeneğini belediyelerin talebi üzerine kullandırmaya Cumhurbaşkanı’nın yetkili olduğu belirtiliyor. Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı da belediyelerden yatırım nitelikli projeleri için yapacakları yardım talepli başvurularında istenecek bilgi ve belgeleri ayrıntılandırdı.  

“Belediyelerin Yatırım Nitelikli Projelerinin Desteklenmesi İçin Yardım Taleplerine İlişkin Genelge”ye göre, talep yazılarında “projenin adı, amacı, gerekçesi (neden ihtiyaç duyulduğu), projeye ilişkin ayrıntılı maliyet hesabı, büyüklüğü, uygulama yeri ve süresi, proje çıktıları, hedef aldığı kitle ve/veya bölge, proje sahibi kuruluş ve yasal statüsü, yürütücü kuruluş” bilgilerine yer verilecek. Bunun dışında talepte bulunan belediyenin güncel gelir, gider ve finansman bilgileri, projenin belediyenin kendi kaynaklarıyla karşılanamama gerekçeleri belirtilecek. Belediyeye ödenek verilip verilmeyeceği konusunda ise son kararı Cumhurbaşkanı verecek. Genelgede, “Belediyeler tarafından başkanlığımıza gönderilecek talepler Cumhurbaşkanlığı makamının takdir ve onaylarına arz edilecektir” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler