CHP'li Murat Berat Atalay’ın Kadir gecesi mesajı.

CHP'li Murat Berat Atalay’ın Kadir gecesi mesajı.

CHP Çankırı milletvekili adayı Murat Berat Atalay, mübarek Kadir Gecesi ile ilgili yazılı bir mesaj yayımladı. Atalay'ın mesajı şöyle:

"Aziz Çankırılı hemşehrilerim, 

Pazar gecesi idrak edeceğimiz bin aydan hayırlı olarak bildirilen Kadir Gecenizi tebrik ederim. Bu gecenin bize barış ve kardeşlik getirmesini Yüce Mevla'dan niyaz ederim.

İSLAM ADALET DEMEKTİR
İslam adalet demektir, İslam insan hakkı yani kul hakkı demektir. Namaz, oruç gibi ibadetler şahsi ibadetlerdir. Adaletli olmamız ve insan hakkına riayet etmemiz ise topluma karşı görevlerimizdir. Yani bir kişi adaletsiz ise o dinin en temel prensibini ayaklar altına almış, hem dine hem de topluma büyük zararlar vermektedir. 

İşte böylesine bir geceyi vesile kılarak ziyadesiyle sorgulamamız gereken konu adalet ve kul hakkıdır. Seçim arefesinde olduğumuz şu günlerde kendi partisini dindar, diğer partileri ise dinsiz görmek en azından dini bilmemek ve cahillikte zirveye çıkmaktır. İnsanları dinli-dinsiz diye ayırmak, kendi partisinde olanı vatansever, diğer partiden olanları ise vatan haini ilan etmek bütün insanların hakkına girmektir. 

BU VATAN HEPİMİZİN
Hepimiz bu toprağın çocuklarıyız. Bu vatan hepimizin. Bu memleketi hepimiz çok seviyoruz. Ülkemiz daha iyi olsun, insanca ve kardeş gibi yaşayalım diye hepimiz mücadele veriyoruz. O zaman bu ötekileştirme ve nefret tohumları ekmek niye? 

KURT İLE BERABER OLUP KUZULAR YENDİ
Ülkemizde adalet yok. Hani, Dicle kenarında bir koyunu kurt yese Hz.Ömer sorumlu olur diye iktidara gelenler, kurt ile birlik olup kaç kuzu yediniz? Hz. Ömer’in adaleti diyerek iktidar olanlar; en ufak itirazı dahi susturdular. Hz. Ömer hayatta olsaydı inanın onu dahi gözaltına alırlardı. Adaletin bir kuralı şudur; Bir masum cezalandırılacağına 99 cani serbest kalsın. Yani evrensel hukuk mazlumun hakkını korumuştur. Mazlumun bedduasında korkun çünkü onunla Allah arasında perde yoktur denilmiştir. Ey kudretliler, ey iktidar sahipleri bakın bakalım yönettiğiniz ülkenizde kaç masumun hakkına girdiniz, kaç yetimin hakkını yediniz, kaç kamu malını talan ettiniz? 

Gezdiğimiz yerlerde görüyoruz; bu ülkede adaleti, hukuku, insan hakkını, basın özgürlüğünü yok ettiniz.

İSLAM GÜZEL AHLAKTIR
İslam eşittir adalet, İslam eşittir insan hakkı, İslam eşittir güzel ahlak demektir. Eğer bir ülkede adalet yoksa o ülkede İslam da yoktur. Bu nedenle Peygamber Efendimiz 'Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim' buyurmuştur. Bu nedenle seçim meydanlarında yalan söylemek, iftira atmak, insanları bir oy uğruna kandırmak, insanları küçümsemek, onlara lakap takmak, hakaret etmek ahlaksızlıktır. Yani ahlaksızlık İslami değildir. 

Bu vesile ile bu mübarek zaman dilimini bu çerçevede değerlendirmenizi istirham eder ülkemize adalet, huzur ve barış getirmesini dilerim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler