Çiftçiye borç erteleme müjdesi!

Çiftçiye "borç erteleme" müjdesi!

TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Gamzeli; Hükümetin aldığı kararla çiftçi borçlarının yüzde 5 faiz karşılığı 1 yıl ertelendiğini açıkladı.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Çankırı Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli, ''Çiftçimiz, hükümetimizin aldığı son kararla rahat bir nefes aldı'' dedi.

Gamzeli, yaptığı açıklamada, zor geçen bir yılın ardından Çankırı Ziraat Odası tarafından araziye çıkılarak zarar tespiti yapıldığını belirterek, ''Çankırı Ziraat Odası tarafından yapılan bu tespit çiftçi borçlarının ertelenmesinde kullanıldı'' diye konuştu.
 
Ziraat odaları tarafından kurak geçen bir yılın ardından hükümete yapılan borçların ertelenmesi yönündeki teklifin olumlu karşılık bulduğunu dile getiren Gamzeli, ''Ziraat odalarının talepleri doğrultusunda TZOB Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar, hükümet nezdinde girişimlerde bulundu. Taleplerimiz hükümetimizin değerli üyelerinde de olumlu karşılık bularak bakanlar kurulunda görüşüldü'' ifadelerini kullandı.
 
60 ilde tabi afetlere maruz kalan çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının bir yıl süreyle ertelendiğini hatırlatan Gamzeli, ''Çiftçimiz, kışın don ve bahar aylarında da yağışların geç düşmesi nedeniyle zor bir hasat sezonu geçirdi. Bu nedenle çiftçilerin borçları yüzde 5 faizle bir yıl ertelendi'' dedi.
 
''Çiftçilerimiz borçların ertelenmesi dolayısıyla rahat bir nefes aldı'' diye konuşan Gamzeli, şunları söyledi:
 
''Çiftçimiz, hükümetimizin aldığı bu kararla rahat bir nefes aldı. Bundan dolayı başta Başbakanımız sayın Erdoğan olmak üzere bakanlarımız ve TZOB Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar'a teşekkür ederiz'' ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler