Çiftlik Bank’ın kurucusu 'Tosuncuk' Mehmet Aydın Türkiye’ye getirildi

Çiftlik Bank’ın kurucusu 'Tosuncuk' Mehmet Aydın Türkiye’ye getirildi

Çiftlik Bank'ın kurucusu Tosuncuk olarak bilinen Mehmet Aydın Türkiye'ye getirildi. Brezilya'da Türk makamlarına teslim olan Mehmet Aydın hakkında 4 gün ek gözaltı süresi verildi.

Kurucusu olduğu Çiftlik Bank üzerinden binlerce kişiyi dolandırdıktan sonra yurt dışına kaçan ve kırmızı bültenle aranan ‘Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın, geçtiğimiz perşembe günü Brezilya'da teslim oldu. İçişleri Sözcüsü İsmail Çataklı, Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın’ın, dün Türkiye'ye getirilmek üzere yola çıkarıldığını açıklamıştı.

UÇAK TÜRKİYE’YE İNİŞ YAPTI

Aydın’ı taşıyan THY’ye ait TK-0016 sefer sayılı uçak dün gece saat 22.00 sularında Türkiye’ye iniş yaptı.

Apronda güvenlik önlemleri altında uçaktan indirilen Aydın, ilk olarak pasaport işlemleri için D Terminaline getirildi.

Terminale girişi sırasında elleri kelepçeli olduğu görülen Aydın, güvenlik önlemleri altında terminale girdi. Buradaki işlemlerin tamamlanmasının ardından Aydın, minibüse bindirilerek yine güvenlik önlemleri altında İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Aydın burada Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcısına ifade verdi. Aydın daha sonra Aydın İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

4 GÜN EK GÖZALTI SÜRESİ

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının, uzun süredir yurt dışında firari olarak aranan ve dün Brezilya'nın Sao Paulo kentinde Türk makamlarına teslim olan Çiftlik Bank Kurucusu Aydın hakkında 4 gün ek gözaltı süresi verildiği belirtildi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Kamuoyunda Çiftlikbank adıyla bilinen ve gelir getirme vaadiyle binlerce vatandaşın maddi zarara uğramasına neden olan oluşuma ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığımızca Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Suç Örgütüne Üye Olmak, Bilişim Sistemlerini Araç Olarak Kullanarak ve Ticari Şirketlerin Faaliyeti Kapsamında Nitelikli Dolandırıcılık Yapmak ile Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklamak suçlarından başlatılan soruşturmalar kapsamında çok sayıda şüpheli hakkında bu tarihe dek iki ayrı kamu davası açılmış olup, ayrıca henüz yakalanmayan veya haklarındaki deliller toplanmamış olan şüphelilere ilişkin bir soruşturmamız da devam etmektedir.

Soruşturmaya konu örgütün lideri olan ve hakkında 31.05.2018 tarihli iade talepnamesi düzenlenerek Brezilya adli makamlarından iadesi talep edilen şüpheli Mehmet Aydın, adı geçen ülkede yakalanarak 03.07.2021 tarihi itibarıyla iade edilmiştir.

İstanbul Havalimanı'nda teslim alınan şüpheli, hem hakkında devam eden soruşturma hem de daha önce açılan kamu davaları kapsamında yapılması gereken ifade alma, sorgu vs. adli işlemlerin tamamlanması amacıyla Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından gözaltına alınmıştır."

BORÇLARINI ÖDEYECEĞİNİ SÖYLEDİ

Ailesiyle yaşadığı sorunlar nedeniyle teslim olduğunu belirten Mehmet Aydın, ifadesinde borçlarını ödeyeceğini aktardı.

Tosuncuk, borcu kadar alacakları da olduğunu ve borcunun büyük bir bölümünü ödediğini söyledi.

Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın ın ilk ifadesi #1

ALACAKLARININ BULUNDUĞU LİSTEYİ GETİRDİ

Brazilya’dan gelirken yanında şirketiyle ilgili belgelerin dışında alacaklıların bulunduğu bir liste de getirdiği öğrenildi.

Neden teslim oldun sorusuna da çok zorlandığını, ailesiyle sorun yaşadığını, ayrılık noktasına geldiğini, yurt dışında çevresinde de zorluklar çıkarıldığını söylediği öğrenildi.

Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın ın ilk ifadesi #2

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler