Çığ bölgesinde ikinci facia! Can kaybı 33'e yükseldi

Çığ bölgesinde ikinci facia! Can kaybı 33'e yükseldi

Van'da çığ altında kalan 2 kişiyi arayan 300 kişinin üzerine çığ düştü. 50'den fazla kişi için arama çalışması başlatıldı. Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, 23 kişinin can verdiğini belirtti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van Bahçesaray'da yaşanan çığ faciasında hayatını kaybedenlerin sayısının 11'e Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, 23 kişinin can verdiğini belirtti. Bu gelişmenin ardından AFAD'dan yapılan yükseldiğini açıkladı. Bakan Soylu'nun bu açıklamasından kısa süre sonra bölgeden kahreden bir haber daha geldi.  Bu gelişmenin ardından AFAD'dan yapılan açıklamada can kaybının 33'e çıktığı belirtildi.

Van-Bahçesaray kara yolunun 33’üncü kilometresinde dün çığ altında kalan iki kişiyi arama çalışmaları devam ederken, bugün saat 12.15’te aynı bölgede ikinci bir çığ felaketi yaşandı.

Bölgede kurtarma çalışması yürüten AFAD, UMKE, JAK, Van Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yanı sıra köy korucuları ve vatandaşlarında aralarında olduğu kalabalık bir ekip çığ altında kaldı.

Kar altında kalanlardan bir kısmı kendi imkânları ile kurtulurken, bölgede bulunan ve çığdan etkilenmeyen ekipler bu kez ikinci facianın kurbanları için kurtarma çalışmalarına girişti.

Ekipler zamanla yarışırken bölgeden kötü haberler de gelmeye devam ediyor. İçişleri Bakanı Soylu, sekizi jandarma, üçü güvenlik korucusu toplam 11 kişinin şehit olduğunu ifade etti.

Bu açıklamanın hemen ardından kahreden haberi Van Valisi Mehmet Emin Bilmez duyurdu. Vali Bilmez, çığda 8 jandarma, 3 güvenlik korucusu, 3 itfaiye eri ile 9 sivil vatandaşın yaşamını yitirdiğini söyledi.

AFAD’da 16.10’da yapılan son açıklamada ise Van'ın Bahçesaray ve Çatak ilçeleri arasında yaşanan ikinci çığ felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının 33'e çıktığı belirtildi.

Van AFAD İl Müdürü Osman Uçar da çığ altından kurtarılanlar arasında bulunuyor. Yaralıların hastanede tedavisi sürerken, can kaybının artmasından endişe ediliyor.

Van AFAD İl Müdürü Osman Uçar da dahil olmak üzere çığ altından 30 kişinin kurtarıldığı öğrenildi. 29 kişinin hastanede tedavisi sürerken, can kaybının artmasından endişe ediliyor.

SOYLU: 33 ŞEHİDİMİZ VAR
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise yaptığı kısa açıklamada çığ felaketinde 33 kişinin yaşamını yitirdiğini belirterek şunları söyledi:

"1 astsubay, 10 uzman çavuş olmak üzere 11 jandarma, 8 güvenlik korucusu, 3 itfaiye görevlisi, 2 karayolları çalışanı, 1 Turkcell çalışanı ile ilk çığda kar altında kalan yakınlarını kurtarmaya gelen siviller olmak üzere toplam 33 vatandaşımız şehit olmuştur. Milletimizin başı sağolsun."

ÇIĞ FACİASI İÇİN 5 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ
Van Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, “İlimiz Bahçesaray ilçesinde çığ düşmesi sonucu hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşlarımızın adli işlemleri yönünden konu bizzat Van Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez tarafından titizlikle takip edilmekte olup, 5 cumhuriyet savcısı adli işlemler yönünden görevlendirilmiştir” denildi.

FACİANIN OLDUĞU BÖLGE ÇIĞ RİSKİNE KARŞI BOŞALTILDI
Bölgede zorlu hava koşulları altında arama kurtarma çalışmaları devam ederken, üçüncü bir çığ uyarısı daha yapıldı. Buna karşılık ekipler bölgeden yaklaşık 10 kilometre uzaklaştırılırken, çığ tehlikesinin bertaraf edilmesi bekleniliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler