Çivitcioğlu suskunluğunu bozdu!

Çivitcioğlu suskunluğunu bozdu!

AK Parti İl Başkanı Salim Çivitcioğlu Sözcü18'e konuştu ve Çankırı gündemini değerlendirdi...

AK Parti Çankırı İl Başkanı Salim Çivitcioğlu Sözcü18'e karşı sürdürdüğü suskunluğuna son verdi ve gündemi değerlendirdi.

Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'ye konuşan Başkan Çivitcioğlu "Çankırı'nın kısır çekişmelerle kaybedecek zamanı yok. Ak Parti'yi de yakından ilgilendiren siyasi çekişmelerin Çankırı'ya zarar vermediğini kimse söyleyemez. Öncelikli olarak Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Ali İbrahim Savaş ile bölge milletvekillerini aynı masaya oturtmak zorundayız. Bunu yerel basının da desteğiyle bir an önce yerine getirmeliyiz" dedi.

AK Parti İl Başkanı Çivitcioğlu şunları söyledi:

"Milletvekilimiz Av. İdris Şahin'in yaptığı bir radyo konuşması sonrası ortalık birden bire hareketlendi. Milletvekilimizin konuşmasından sonra sayın Rektör çıktı konuştu. Rektör'ümüzün konuşmasından sonra diğer milletvekilimiz Hüseyin Filiz konuştu. Ve Çankırı gündemi birden bire alışkın olmadığı düzeyde değişiverdi. Açık ve net olarak tartışmanın göbeğindeki isim üniversite Rektörümüz Sayın Savaş! Ancak siyasetçi olarak yaşanılan durum Üniversite'nin ilerlemesini, yatırımların engelleneceği intibaını vermesin. Buna Çankırı adına görev yapan biz siyasetçilerin rıza göstermesi mümkün değil. Benim iktidarın İl Başkanı olarak siyasetçilerimizle Rektörümüzü aynı masaya oturtabilme gibi bir görevim var. Bunu en kısa zamanda gerçekleştirmenin formülünü bulacağım. Bu konuda yerel basından da, sizlerden de destek istiyorum. Gelip hep birlikte aynı çağrıyı gerçekleştirelim."

"Nasıl bir çağrı olmalı?" şeklindeki sorumuza İl Başkanı Çivitcioğlu "Aklıma gelen cümle; Milletvekilleri Rektör el ele, Çankırı'da tekrar hizmete diye bir başlık atabilirsiniz" dedi.

ŞAHİN'İN REKTÖR'LE YAN YANA GELMEMESİ HİZMETİ AKSATMAZ

İl Başkanı Çivitcioğlu Rektör Savaş ile milletvekili Şahin arasındaki problemin tek taraflı çözülemeyeceğine de işaret ederek "Mevcut durumun olumlu olarak bir sonuca varması yönünde Rektör Savaş'ın da katkı vermesi gerekir. 'Ben rektörüm! Nasıl olsa 4 yıl daha bu görevdeyim' şeklindeki bir yaklaşımla ortadaki sorun çözülmez. Üniversite yönetimi özerk olabilir ama hükümetle de ters düşen bir üniversite yönetimi olmaz! Biz bunun böyle olmadığını göstermek amacıyla icra makamı olarak elimizden gelen her türlü desteği veriyoruz. Son olarak kabinede görevli bir bakanımız Çankırı'ya gelerek üniversitenin akademik yılının açılış töreninde bulundu. Uluyazı'daki kampüsü ziyaret ederek yerinde bilgiler aldı. Bölge milletvekilimiz Hüseyin Filiz Rektör Savaş'la diyaloğunu kesintisiz sürdürmekte. Bütün bunları siyasetçi olarak bizler yerine getiriyorsak sayın Rektörümüz de üzerine düşen fedakarlığı yapmalı, onlarla yan yana gelmeli ve Çankırı insanının beklediği diyalo bir an önce başlamalı diye düşünüyorum" dedi.

İKİ MİLLETVEKİLİMİZ ARASINDA
SORUN OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM

İl Başkanı Çivitcioğlu "Sayın Filiz'in son açıklamasına baktığımızda diğer milletvekili İdris Şahin'i hedef aldığını görüyoruz. Sizin bugüne kadar dile getirdiğiniz 'milletvekilleri arasında sorun yok' şeklindeki açıklamanızın da havada kaldığını görüyoruz. Mevcut durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorumuza "Ben iki milletvekilimiz arasında herhangi bir sorun olduğu kanaatinde değilim. Siyasetin içinde olan her birey kendi düşüncesini ifade etmesi kadar normal bir durum yoktur. Yaşanılan durum da bunu gösteriyor. O yüzden yapılan kişisel açıklamalara bazı anlamlar yükleyerek bir yere varılabileceğini düşünmüyorum. Her iki milletvekilimiz de yoğun bir şekilde Çankırı'nın ihtiyacı olan projelerin gerçekleşmesi yönünde ter akıtıyor" dedi.

ÇANKIRI'YA 5 YILDIZLI OTEL DE LAZIM KONGRE MERKEZİ DE!

"Cumhurbaşkanımızın son ziyareti ile birlikte gündeme getirdiğimiz 'Çankırı'ya 5 yıldızlı otel gerekiyor' şeklindeki çağrımız konusunda neler söyleyebilirsiniz?" şeklindeki sorumuza AK Parti İl Başkanı Salim Çivitcioğlu şu yanıtı verdi:

"Cumhurbaşkanımız sayın Abdullah Gül'ün Çankırı ziyaretleri bir kez daha göstermiştir ki bu şehre 4 ya da 5 yıldızlı bir otel acil ihtiyaçtır. Bu çağrınıza gönülden katılıyorum. Çankırı, son yıllarda gerek yurt içi gerekse yurt dışında üst düzeyde çok sayıda ziyaretçinin uğrak yeri haline gelmiştir. Mevcut durumun yani şehirde halen hizmet veren Büyük Otel'in sahip olduğu imkanlarla bu ziyaretçi trafiğinin ihtiyaçlarına cevap vermek mümkün değil. Gelen ziyaretçiye göstermiş olduğunuz ilgi ve ihtimama paralel olarak sunduğunuz yemek ve servisin de paralellik arzetmesi gerekir. Masa için göstermiş olduğunuz özen sizin misafirinize bakışınızı da sergilemekte. O yüzden Çankırı'ya 5 yıldızlı bir otel ile kongre merkezine ihtiyaç var. Sizin gündeme taşıdığınız bu konuyu bizler gerek siyasetçi gerekse işadamları ve bürokratımız ile konuşarak olumlu bir sonuca bağlama yönünde arayış içerisinde olduğumuzun bilinmesini isterim." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
22 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler