Çivitcioğlu'ndan müjde: 712 konutluk 'duble' TOKİ projesi

Çivitcioğlu'ndan müjde: 712 konutluk 'duble' TOKİ projesi

AK Parti Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu, bugün Koç Otel'de yerel medya ile biraraya geldi. Milletvekili Çivitcioğlu, hükümetin Çankırı ve ilçelerine getirdiği hizmetleri anlattı ve Merkez'e iki ayrı noktada TOKİ'nin proje yaptığını söyledi.

AK Parti Çankırı milletvekili Salim Çivitcioğlu, bugün Koç Otel'de düzenlediği basın toplantısında TOKİ'nin şehir merkezinde gerçekleştireceği iki proje ile ilgili müjde verdi.

Çivitcioğlu, TOKİ'nin Tuzlubağlar mevkii, MKE-Fen Lisesi arkasındaki alana toplam 419 konut, Yapraklı yolu üzeri eski tuz fabrikası ile ekmek fabrikası arasındaki alana da 293 konutluk projeleri Ekim ayında ihaleye çıkartacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklayacağı '100 bin konutluk müjde' içerisinde Aşağı Pelitözü köyü yakınlarına da 900 konutluk TOKİ projesi yapılacağını ifade etti.

Milletvekili Çivitcioğlu Çankırı'daki TOKİ projeleri ile ilgili olarak şunları söyledi:

"TOKİ ile ilgili ilimizde ve ilçelerimizde çalışmalar sürüyor. Sanılmasın ki biz bu işlerin takipçisi değiliz. Çalışmalar son noktaya geldi. Şehir merkezinde iki ayrı noktada TOKİ çalışmamız halen devam ediyor.

Birincisi Tuzlubağlar mevkiinde, MKE'nin ve Fen Lisesi'nin arka tarafındaki alanda toplam 419 konutluk TOKİ ihalesi 21 Ekim 2022'de yapılacak.

Yine aynı zamanda Çankırı Yapraklı yolunda 293 konutluk TOKİ projesinin de ihalesi aynı anda gerçekleştirilecek. Bu alan Yapraklı'ya giderken eski tuz fabrikası ile ekmek fabrikasının arasında kalan bölge. Burada yapılar 3 katlı dikey olarak yapılacak. Toplamda 712 konutluk iki TOKİ projesinin inşaatı yakın zamanda başlayacak. Çankırı'mıza hayırlı uğurlu olsun."

cankiri-toki-yaprakli-yolu-419-konutluk-proje-resim-08.jpg
TOKİ projesi olarak Yapraklı yolu eski tuz fabrikası ile ekmek fabrikası arasındaki alana toplamda 293 konut inşaa edilecek.

Milletvekili Salim Çivitcioğlu, konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 Eylül'de Türkiye'ye açıklayacağı 100 bin konutluk dev projenin Çankırı ile ilgili detaylarını da verdi. Çivitcioğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Cumhurbaşkanımız 13 Eylül'de 100 bin konutluk müjdeyi açıklayacak. Ancak ben burada şunu ifade edeyim ki açıklanacak o 100 bin konutluk proje için Çankırı genelinde yaklaşık olarak 3 bin 500 konut ayrılacak. Bu rakamın 900'e yakın kısmı Sülüklü mevkiinde Aşağı Pelitözü yakınındaki düz alanda yapılacak.

Çankırı Merkez'e Tuzlubağlar'a yapılacak 419 konut, Yapraklı yoluna yapılacak 293 konut ve Sülüklü mevkiine yapılacak 900 konut olmak üzere toplam bin 612 konut yakın zamanda ilimize kazandırılacak.

Sadece Eldivan ilçemiz hariç tüm ilçelere TOKİ konutları yapılacak. Şu anda Eldivan ilçemizde TOKİ konutlarının yapımı devam ediyor.

Cumhurbaşkanımızın müjdeleyeceği 3 bin 500 konut, Çankırı genelinde yaşayan vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak."

yaprakli-yolu-toki-projesi-resim-08.jpg
TOKİ projesi olarak; Tuzlubağlar mevkii MKE-Fen Lisesi arkasındaki boş alana da toplamda 419 konut inşaa edilecek.

SON BİR YILDA ÇANKIRI'YA YAPILAN YATIRIM,
TOPLAMDA 2 MİLYAR 62 MİLYON 936 BİN LİRA

Milletvekili Salim Çivitcioğlu, Çankırı'ya yapılan yatırımlarla ilgili olarak da; "Çankırı'mızı ilçe, belde ve köyleriyle birlikte daha güzel, daha yaşanılabilir yapmak, aynı zamanda büyükşehirlere olan göçü tersine çevirebilmek adına azim ve gayretle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu çalışmalar neticesinde Çankırı'ya son bir yılda 2 milyar 62 milyon 936 bin 16 liralık yatırım yapılmıştır." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
27 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler