Çivitcioğlunun kredi rüyası, mahkeme kapısında

Çivitcioğlu'nun kredi rüyası, mahkeme kapısında

Yeni Şafak gazetesinde yer alan "Moskova'ya boş

kredi turu" başlıklı haberde yer alan bilgilere göre Çankırı insanının yakından tanıdığı işadamı Salim Çivitcioğlu, İsrailli bir şirket tarafından yaklaşık 150 bin Euro dolayında dolandırılmış!

Konuyla ilgili olarak kendisine ulaştığımız Çivitcioğlu, "2007'de başımıızdan böylesi tatsız bir olay geçti. Konu halen mahkemede. Sözü edilen Ariel Mayo isimli şahıs hakkındaki şikayetimizle ilgili kararın çıkmasını bekliyoruz" dedi.

Çivitcioğlu Market'in devrinden önce, Ankara yolu üzerinde yapımı halen sürdürülen avm inşaatı için 2 yılı ödemesiz, 8 yıl ödemeli toplam 8 milyon euroluk kredi başvurusu yaşanılanları aktaran işadamı Salim Çivitcioğlu "O gün şirket olarak çeşitli başlıklar altında toplamda 150 bin euro ödeme yaptık. Ancak kredi ile ilgili olumlu bir sonuç alamadık" dedi.

SINIRÖTESİ SOYGUN AŞAMA AŞAMA!
Çivitçioğlu Otomotiv A.Ş'nin sahibi Salim Çivitcioğlu yaşadığı "dolandırıcılık" olayını sözcü18.com'a anlatırken "Olayın başlangıç tarihi 2007. Bildiğiniz gibi Ankara yolu üzerinde başladığımız avm inşaatı sırasında uluslararası kredi kullanmak istedik. Bu sırada Ankara'da İsrailli finans şirketinin Türkiye acentesi olarak tanıtılan Cengiz Sarıkaya adlı kişi, 'bilginizi verin kredi talebinize olumlu olumsuz dönerler' dedi. Sonra olumlu sonuç çıktığını söylediler. Bizi İsrail'e davet ettiler. Biz limuzin değil ama Volkswagen marka VIP minibüse bindirdiler. Ofislerinde sözleşme örneği verdiler. Bir sıkıntı yoktu. Orada 20 bin euro'yu elden  teslim ettim. Türkiye'ye döndükten sonra aracılık hizmetleri adı altında bizden çeşitli zamanlarda para istediler. Sonra da '8 milyon euroluk krediniz, Moskova'da birkaç bankanın oluşturduğu konsorsiyum tarafından kabul edildi' dediler.

ARIEL MAYO MOSKOVA'DA AĞIRLADI
Ariel Mayo ile birlikte Moskova'ya gittik. Bankacı olarak tanıttığı Alexander Suetin'le tanıştırdı. O da 'Krediniz onaylandı. Size sözleşme göndereceğiz. İmzalayıp bize geri gönderin daha sonra da hesap numaranızı krediyi transfer edeceğiz' dedi. Biz sözleşmeyi imzalayıp geri gönderdik. Ardından da telefon açarak ekspertiz ücreti olarak 50 bin euro göndermemizi istediler. Arial Finans hesabına banka yoluyla havale yaptık. Diğer sözde masraflar içinde ödeme yaptık. 150 bin euroya yakın kaybım var."

DOLANDIRILDIĞINIZI NE ZAMAN ANLADINIZ?
Salim Çivitcioğlu
"Ankara çıkışındaki avm inşaatı ile ilgili olarak kullanmak istediğimiz krediyle ilgili olumlu yanıtı almamızla birlikte, dış cephe ve yaptırdığımız diğer işler için bize verilen tarihin 6 üzerine çekler tanzim ettik. Ancak o tarihlerde bile kredi işimiz olmadı. Bunun üzerine savcılığa şikayetimizi yaptık" dedi.

Ariel Mayo hakkında mahkemenin önce tutuklama kararı verdiğini ve şahsın Türkiye'de tutuklandığını, daha sonra ise serbest bırakılarak yurt dışına çıkış yasağı koyduğunu belirten Çivitcioğlu "Ancak daha sonra yasak da kaldırıldı. Fakat mahkeme sonuçlanmış değil." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler