Çok sayıda köy yolu ulaşıma kapalı

Çok sayıda köy yolu ulaşıma kapalı

Başta Çankırı ve Kastamonu olmak üzere, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu Bölgesinde çok sayıda köy yolu kapal.

Van, Hakkari ve Ağrı ve Bitlis'te 355, Doğu Karadeniz'de 203, ve Kastamonu'da 78 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Van İl Özel İdaresi yetkilileri, kent merkezi ve ilçelerde iki gün önce etkisini gösteren kar yağışı sonucu ulaşıma kapanan köy yollarında başlatılan çalışmanın aralıksız devam ettiğini belirterek, kar yağışı ve tipinin etkili olduğu yüksek kesimlerde yol açma çalışmalarının güçlükle sürdürüldüğünü belirtti.

İl genelinde halen 85 köy yolunun ulaşıma kapalı bulunduğunu bildiren yetkililer, hava koşullarının uygun olduğu bölgelerde karla mücadele ekiplerinin yol açma çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

Kar yağışının etkisini yitirdiği Hakkari'de İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı köy yollarını tek tek ulaşıma açıyor. Karla mücadele ekiplerinin sürdürdüğü çalışma sonucu ulaşım sağlanamayan 131 köyden 107'sinin yolu kardan temizlendi. Yüksek kesimlerde bulunan 24 köy yolunun halen ulaşıma kapalı olduğu kentte, kapalı köy yollarının açılması için karla mücadele çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Ağrı'da yaklaşık 6 günden bu yana etkili olan kar yağışı, yerini dondurucu soğuklara bıraktı. Kar kalınlığının kent merkezinde 20, yüksek kesimlerde ise 60 santimetre olarak ölçüldüğü kentte, soğuk hava nedeniyle birçok mahallede içme suyu şebekesi dondu.

İl Özel İdaresi yetkilileri, kar yağışının etkisini yitirmesiyle yol açma çalışmalarına devam edilen kent merkezi ve ilçelerde, 128 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu bildirdi.

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada ise kentte 118 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

Bitlis Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri de kent merkezinde kar kalınlığının 77 santimetre, yüksek kesimlerde ise 1 metre olduğunu kaydetti.

Yüksek kesimlerde çığ tehlikesi yaşanabileceğini belirten yetkililer, vatandaşları dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyardı.

ÇANKIRI'DA DURM
Bölgede son kar yağışı il merkezinde etkili olmazken, ilçe ve köylerde bir hayli etkili oldu. Kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarının açılması çalışması sürüyor. Özel İdare 22 araçlık ekibi ile çalışmalara devam ederken, kar yağışının halen devam ettiği Çerkeş’te 8 köy yolu, Kurşunlu’da 3 köy yolu ve Bayramören’de 23 köy yolu olmak üzere toplam 31 köy yolu ise halen kapalı. Buna karşın ekipler çalışmalara devam ederek kapalı yolların açılması yönünde gayret göstermekte

KASTAMONU
Kastamonu'da soğuk hava ve kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.

İl Özel İdaresinden yapılan açıklamada, bölgede geçen hafta sonundan itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle toplam 78 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

Kayseri'nin Sarız ilçesine bağlı 2 köy yolunda da ulaşım sağlanamıyor

Kapalı köy yollarının ulaşımın açılması için karla mücadele ekiplerinin aralıksız çalıştığı belirtildi.

DOĞU KARADENİZ'DE DURUM
Kar yağışının etkili olduğu Doğu Karadeniz'de 203 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Gümüşhane'de aralıklarla süren kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Bir gün aradan sonra dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışının, kentin yüksek kesimlerinde etkili olduğu bildirildi. Kar yağışı ile birlikte il genelinde 19 köy ile ulaşım gerçekleştirilemiyor.

Karayolları yetkilileri, Gümüşhane-Yağmurdere-Araklı karayolunun Kostan Dağı mevkisi ile Gümüşhane-İkisu-Şiran karayolunun Tarsun Dağı mevkisinin ulaşıma kapalı olduğunu bildirdi.

Yetkililer, Gümüşhane-Trabzon karayolunun 2 bin 100 rakımlı Zigana Dağı geçidi ile Gümüşhane-Köse karayolunun Köse Dağı geçidinin ulaşıma açık olduğunu, ekiplerin sürekli kar temizleme çalışması yaptıklarını belirterek, sürücülerin kar yağışı ve buzlanma nedeniyle zincirsiz trafiğe çıkmamalarını, yanlarında çekme halatı bulundurmalarını istedi.

Trabzon genelinde 20 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu, 206 köy yolunun ulaşıma açıldığı öğrenildi.

Rize'de 33, Artvin'de ise toplam 126 köy yolu kapalı bulunuyor.

Bayburt'ta da 5 köy yolunun kapalı olduğu, son dönemde etkili olan kar yağışı sonrası kapanan 158 köy yolunun yapılan çalışmalarla ulaşıma açıldığı kaydedildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler