Çöpteki çocuk fotoğrafına bakanlık müdahalesi

Çöpteki çocuk fotoğrafına bakanlık müdahalesi

Kayseri'de yerel bir gazetenin ortaya çıkardığı dram, bakanlığı harekete geçirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kayseri'de yerel bir gazetenin gündeme taşıdığı, 'Çöpten Çocuk Yuvası' başlıklı haberde görüntülenen 1,5 yaşındaki çocuğu bulmak için harekete geçti.
 
"ÇOCUĞU BULUN"
Fotoğrafta, çöp toplayıcısı bir kadınla çuvalın içine oturttuğu çocuğu, Fevzi Çakmak Mahallesi'nde gezerken görülüyor. Gününü, kağıt-plastik toplayarak geçimini sağlamaya çalışan annesiyle çöplerin arasında geçiren çocuğun bu görüntüsüne bakanlık duyarsız kalmadı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kayseri Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile görüşerek 'Çocuğu bulun' talimatı verdi.
 
Adını vermek istemeyen kağıt toplayıcısı kadın, 1,5 yaşında olduğunu söylediği oğlu Erol Zurna ile yaşadığı sıkıntıları dile getirmişti. Çocuğunu bırakacak kimsesi olmadığı için her sabah atıkları topladığı el arabasına oturttuğunu anlatan çaresiz anne, "Biz geçimimizi çöplerden sağlıyoruz. Çöpler bizim ekmek paramız ve aynı zamanda çocuğumun da oyuncağı" ifadelerini kullanmıştı.
 
cop_cocuk_3656.jpg
 
İL MÜDÜRLÜĞÜ HAREKETE GEÇTİ
Konuyla ilgili bilgi veren Kayseri Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü yetkilileri, anne ve çocuğunu bulmak için Fevzi Çakmak Mahallesi'nde çalışma başlattıklarını ancak henüz ikisine de ulaşamadıklarını söyledi. Yetkililer, anne ve çocuğuna rastlayanların ya da tanıyanların İl Müdürlüğüne başvurmasını istedi. Minik Erol'un daha iyi şartlarda yaşamını sürdürebilmesi için gerekli desteğin verileceği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler