Covid-19 ile birlikte gündelik yaşantımızda neler değişti?

Covid-19 ile birlikte gündelik yaşantımızda neler değişti?

2020 yılında hızlı bir şekilde yayılan ve tüm dünyayı kasıp kavuran Covid-19, tüm hayatımızı ve yaşam standartlarımızı değiştirmiş durumda.

Özellikle mutasyona uğramaya başlaması ve 3. dalganın da gelmesinin ardından, DSÖ ve dünyanın bir çok farklı yerinde ki bilim adamları ile doktorlar, uzun yıllar boyunca Covid-19 ile mücadele edeceğimizi açıklıyor. Aşılama çalışmaları devam ederken, bizde fayda sağlayan aşının Brezilya'da fayda sağlamamış olması da, virüsün genlere göre hareket ettiğinin bir göstergesi olarak kabul ediliyor. Haliyle tedbir almak isteyenler içinde bir çok yenilik karşımıza çıkıyor. 

Açıklama: dezenfektan 2.jpg

Temizlik alışkanlıklarımız değişti

Aslında bu konuda yani kişisel bakım ve ev temizliği konusunda olgun bir milletiniz. Özellikle İslami değerlere bağlı olduğumuz için, günde beş vakit abdest almak ya da her tuvaletten sonra vücudumuzu ve ellerimizi temizlemek, alışkanlıklarımız arasında kısmende olsa vardı. Ancak temizlik konusunda daha titiz olmaya ve hatta evimizi ve arabamızı ve iş durumuna göre iş yerimizi dahi düzenli olarak dezenfektan virüslere karşı korunmaya başladık. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uygun olarak dezenfektan kullanımında ciddi bir artış oldu ve bugün neredeyse herkesin evinde ve çantasında dezenfektan bulunuyor. Ayrıca temizlik ürünleri ile kolonya kullanımında da artış yaşanmış durumda. 

Açıklama: dezenfektan.jpg

Maskesiz sokağa çıkmıyoruz

Her ne kadar gün içerisinde maskemizi ağzımızdan indirip arada hava alıyor olsak da ve bazı kişiler bu kurala uymuyor olsa da, toplum olarak maskesiz sokağa çıkmamaya alışmış durumdayız. Maskemizi takıyor, dışarı çıkıyor, alışverişimizi yapıyor ve eve dönerek kendimizi temizleyip, yaşamımıza devam ediyoruz. Dışarıda gezdiğimiz süre boyunca, işletmelerin tamamında, bindiğimiz minibüsten, taksiye kadar tamamında ise el dezenfektanı görüyor ve bunları kullanıyoruz. Çantamızda taşıdığımız el dezenfektanı alışveriş sonrasında ellerimize sürülüyor ve gün içerisinde bir çok kez ellerimizi dezenfekte ediyoruz. 

Açıklama: dezenfektan 3.jpg

Alışveriş alışkanlıklarımız değişmiş durumda

Bir çok ihtiyaçlarımızı karşılamak için en iyi seçeneklerin başında artık internet geliyor. Sadece gıda ya da elektronik gibi ürün alışverişleri değil, örneğin firmalar için kullanacakları ürünleri dahi internet üzerinden direk fabrikadan satın alabiliyor. Bu seçenekler arttıkça maliyetlerde düştüğü için, şüphesiz ki covid-19'un en önemli avantajları arasında bu geliyor. Haliyle bakteri ve zararlı organizmalara karşı, hem evimizde kişisel olarak kullanabileceğimiz ve hemde iş yerimizde, iş ve müşteriler için kullanabileceğiniz dezenfektan arayışını internet üzerinden kolaylıkla yapabiliyoruz. İyi bir ürün arıyorsanız internet üzerinden araştırma yapabilir www.betakimya.com.tr sitesine gidebilir ve ürünlerini inceleyerek, bayileri dahi olabilirsiniz. 

Covid-19 bağışıklık kazanana kadar uzun yıllar hayatımızda olacağı için, artık kendi tedbirlerinizi en doğru şekilde ve sağlığınıza zarar vermeyecek şekilde almalısınız. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler