Cübbeli reçeteyi kesti: Yahudi ile uğraşılmaz

Cübbeli reçeteyi kesti: Yahudi ile uğraşılmaz

Filistin-İsrail meselesinde hükümetin tavrı kimileri tarafından doğru bulunurken, özellikle bazı muhafazakar çevrelerce eleştiriliyor.

FİLİSTİN-İsrail meselesinde hükümetin tavrı kimileri tarafından doğru bulunurken, özellikle bazı muhafazakar çevrelerce eleştiriliyor. Özellikle Türkiye'nin İsrail ile ticari ve siyasi ilişkilerini sürdürmesi ve Türkiye'den kalkan gemilerin İsrail limanlarına yük taşıması sert eleştirilere neden oluyor.

"Cübbeli Ahmet Hoca" ismiyle bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de 12 Aralık'ta yaptığı sohbet toplantısında da bu konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Asıl sorunun nefis sorunu olduğunu, dünya hayatı için cihat ruhunun terk edildiğini söyleyen Ünlü, olası bir savaştan sonra yaşanabileceklere katlanamayacak 'dinsizler' olduğunu için herhangi bir riskin göze alınamadığını iddia etti.

Cübbeli Ahmet, şunları söyledi:

"Bütün sorun nefis sorunu. Dünyayı sevmek, ölümü istememek. Yaşam isteği ile cihat şuurunu terk etmek. 'Yahudi ile uğraşılmaz. Yahudi döner bunun faturasını çok pahalıya ödetir. Onun için de toplum olarak haddimizi bilelim. Yahudi ile arayı açmaya gelmez. Bir Merkez Bankası'nı batırır, zaten ekonomimiz bozuk. Ondan sonra ne yiyecek, ne içeceksin? Millet marketlere saldırır, iç savaş çıkar' diye düşünerek, bundan korkulduğu için, ümmette şuur olmadığı için, halkın çoğu buna katlanmayı göze alamayacağı için... 'Bize ne, Gazze için bizi batırdınız, Mescid-i Aksa için bizi helak ettiniz' diyecek dünya kadar dinsiz, donsuz var. İşte onun için bunlar göze alınamıyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler