Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na 1 milyon liralık dava

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na 1 milyon liralık dava

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vakıflar aracılığıyla yurtdışına para kaçırıldığını iddia eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında toplam 1 milyon liralık manevi tazminat davası açtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın tarafından Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi'ne verilen dava dilekçesinde, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, 24 Mayıs 2022’de, partisinin TBMM grubundaki konuşması ve aynı tarihte Twitter hesabı üzerinden paylaştığı video aracılığıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik kişilik haklarını ihlal edici mahiyette gerçek dışı itham ve isnatlarda bulunduğu belirtildi.

Dilekçede, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ileri sürdüğü kaçma senaryosunun ancak kara mizaha konu olabilecek bir kurgudan ibaret olduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Davalının hayali kaçma senaryosuna dayanak kıldığı husus, Türkiye’de faaliyet yürüten kamuya yararlı bir kısım vakıfların, ABD’de faaliyet yürüten ve bu vakıflarla ilişkili olan bir vakfa aktardığı tutarlara ilişkindir.

Davalı, bu hususu Sayın Cumhurbaşkanı’mızın yurt dışına kara para aktardığı şeklinde kamuoyuna lanse etmiştir.

Adı geçen vakıflar, Türk hukukuna göre faaliyet gösteren, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün denetimine tabi kamuya yararlı vakıflardır.

Hukuki vasıfları itibarıyla özel hukuk tüzel kişisi olup, özel hukuk hükümlerine tabidirler ve kamu idaresinin hiyerarşisinde yer almamaktadırlar. Vakıflar, yönetim organları vasıtasıyla idare edilmektedirler.

Bu vakıfların amaçları doğrultusunda topladıkları bağışları, yaptıkları harcamaları ve mali tasarrufları Sayın Cumhurbaşkanı’mızın mali tasarrufları olarak göstermek açık bir saptırmadır ve asgari hukuk bilgisiyle de telifi kabil değildir.

‘KİŞİLİK HAKLARINA YAPILMIŞ EN BÜYÜK SALDIRIDIR'

Davalının Cumhurbaşkanımızın kaçağına yönelik iddiası da deli saçması bir iddiadan öte bir anlam taşımamaktadır. En son 15 Temmuz gecesinde FETÖ’cü teröristler tarafından ortaya atılan bu iddianın sahiplerinin bugün hangi ülkeye kaçtıkları dahi bilinmemektedir.

Davalının konuşmasının bütününe bakıldığında esas maksadı, demokratik seçimle iş başına gelen ve halen görevde bulunan Sayın Cumhurbaşkanımızın kaçacağı iddiası üzerinden kaos oluşturmak, kamu idaresinin işleyişini felce uğratmaktır.

Cumhurbaşkanımızın siyasi hayatı ve mücadelesi dikkate alındığında ‘yurt dışına kara para aktardığı ve kaçacağı iddiası’ onun kişilik haklarına yapılacak en büyük saldırıdır.

Davalının söz konusu mesnetsiz iddiaları nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanı’mızın kişilik hakları, onur şeref ve saygınlığı ağır bir şekilde ihlal edilmiştir."

Dilekçede, söz konusu açıklamaları nedeniyle her bir konuşması için 500 bin lira olmak üzere toplam 1 milyon liralık manevi tazminatın Kılıçdaroğlu’ndan tahsil edilmesi ve kararın yüksek tirajlı bir gazetede yayımlanması talep edildi.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ABD’de paravan bir vakıf kurulduğunu ve vakfın asıl yönetiminin Cumhurbaşkanı Erdoğan ailesi üyelerine ait olduğunu iddia etmişti…

Kılıçdaroğlu, "Hukuksuzlukla yok ettikleri ülkeden, hukuka sığınmak için ABD’ye kaçmak istiyorlar. Kendileri için yeni bir Pensilvanya yaratma peşindeler. Paravan vakfın başına Amerikan vatandaşını koyduklarını öne sürerek, para akışı için ENSAR ve TÜRGEV’i" kullandıklarını öne sürmüştü…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler