Cumhurbaşkanı Gülün beğendiği film

Cumhurbaşkanı Gül'ün beğendiği film

Cumhurbaşkanı, İran seyahati öncesi Twittir'da seyrettiği son filmi açıkladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül twitter'dan Türkiye'de henüz gösterime girmemiş Oscar'a 12 dalda aday gösterilen The King's Speech (Zoraki Kral) filmini eşiyle birlikte izlediğini ve çok beğendiğini yazdı.

25 Ocak'tan bu yana yoğun çalışma temposu nedeniyle twitter'a girmediğini açıklayan Gül'ün son tweetleri:

- Tüm vatandaşlarıma iyi haftalar diliyorum.

- Geçtiğimiz günlerde yoğun olduğumdan Twitter'a zaman ayıramadım. Değişik konularda sorular var. Bazı sorulara cevap vermek istiyorum.

- Mısır ile ilgili gerek içeriden gerekse dışarıdan çok fazla mesaj alıyorum. İlk açıklamamı olayların başladığı günlerde yapmıştım.

- Mısır'daki yeni gelişmelerle ilgili görüşlerimi İran seyahatine çıkmadan önce yarın havaalanında yapacağım basın toplantısında açıklayacağım

- Yeni sağlık düzenlemeleriyle ilgili çok sayıda mesaj var. Bunları okudum ve sorunları Sağlık Bakanı ile görüşeceğim.

- Geçen gün eşimle beraber evde The King's Speech filmini izledik. Gerçekten çok güzel bir film.

- Filmin çok konuşulacağını ve birçok ödül alacağını tahmin ediyorum.

- İran seyahatiyle ilgili mesajlar da var. İran komşumuz ve büyük bir ülke. Cumhurbaşkanları birçok defa Türkiye'ye geldi.

- Ben de komşuluğun gereği olan iade-i ziyarette bulunacağım. Ziyaret sonrasında gözlemlerimi sizlerle paylaşmayı ümit ediyorum.

- Zaman zaman Twitter aracılığıyla benden talep ve isteklerde bulunuyorsunuz.

- Taleplerinizi web sitemize yazarsanız daha kolay takip ederim. http://www.tccb.gov.tr/sayfa/iletisim/cumhurbaskanina_yazin/

FİLMİN ÖZETİ
Kısa dalgalı saçları, önüne düşen siyah tülü ve 1930 dönem elbiseleriyle Helena Bonham Carter'ın son filmi Şubat'ta gösterime girecek. Her ne kadar Türkiye'de filmler rötarla gelse de filmin Oscar'a aday olmasından ötürü belki daha hızla geleceği umudunu taşıyoruz.
 
Filmde, Helena Bonham Carter'a 'A Single Man'deki oyunculuğuyla Oscar'ı kılpayıyla kaçıran Colin Firth eşlik ediyor. Eşcinsel rolünden sonra Kraliçe 2.Elizabeth'in babasını kral rolünde izliyoruz Karizmatik İngiliz oyuncuyu.

Büyük kardeşinin tahttan çekilmesiyle kral olan Prens Albert'in en büyük sorunu kekeme olmasıdır. Karısı Kraliçe Elizabeth rolünde Helena Bonham Carter, kocasının kekemelik problemini çözmesi için bir konuşma terapistinden yardım ister. Krala konuşması için yardım eden terapist rolünde ise usta oyuncu Geoffrey Rush olunca da, Colin Firth böyle bir filmde Oscar'a aday olmasın da ne yapsın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler