Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın "10 vinç kiraladık" sözleri tepki topladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın "10 vinç kiraladık" sözleri tepki topladı

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Depremde can kaybı 5 bin 894'e yükseldi. 34 bin 810 yaralı var" açıklamasında bulundu.

TÜRKİYE, yıllardır alınmayan tedbirler nedeniyle tarihinin en büyük felaketlerinden biri yaşıyor. Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde, can kaybındaki artış sürüyor.

Deprem bölgesindeki son durumu aktaran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Her bir vatandaşımızın kaybı bizi yürekten üzmekte. 5 bin 894 vatandaşımızı kaybettik, Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. 34 bin 810 yaralımız var" ifadelerini kullandı.

Oktay'ın açıklamaları şöyle:

"4 bin 794 iş makinesi sahada. Yabancı ülkelerden gelen ekiplerimiz 3 bin 251 idi. Sabaha kadar da yarın da dahil 2 bin 400 civarında ilave arama kurtarma ekiplerini burada birlikte çalışacağız. Toplamda tüm birimlerimizden, güvenlik güçleri de dahil, fiilen çalışma grupları 60 bin 218 kişi fiilen sahada çalışıyor.

Ülkeleri paylaşmıştım. 2 bin 400 ilave gelecekti. Yine arama kurtarma ekiplerinden sahada da yaklaşık Türkiye'den de 1500'e yakın ilave arama kurtarma ekibini sahaya sevk ediyor olacağız.

Personelimiz boyutunda burada jandarma arama kurtarma ekipleri, TSK arama kurtarma ekipleri, MSB ile ilgili birimler burada. Gönüllüler burada. Hava ambulansları, ambulansları bunun içerisinde.

"TOPLAM ARAÇ SAYISI 4 BİN 794"

Burada özellikle ihtiyaç olan vinçler söz konusuydu. Sahada fiili olarak 750 civarında vinç vardır.

Buna ilave olarak iş makinaları, kepçe, greyderler, kamyonlar, karavanlar gibi birçok aracımız var. Toplam 4 bin 794.

Tüm havalimanlarını kullanmaya başladık. Özellikle Adana havalimanımız lojistik boyutunda işlerimizi hızlandırdı. Orada 35-36'yı bulan helikopterlerimizle yoğun şekilde ve farklı bölgelerden uçaklarla alana indik.

Gece boyunca da gece görüşü 17 civarında helikopterimiz fiilen çalışmalarına devam ediyor.

Sahra hastanesinin kurulduğu yerler var. Kısmi hasarlı yerlerde 3-4 hastanemizde faklı şekilde faaliyette kullanıyoruz. Bunlar Maraş, Hatay, Adıyaman ve Diyarbakır'da."

"10 VİNÇ KİRALADIK" SÖZLERİ TEPKİ TOPLADI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın açıklamasında "10 vinç kiraladık" sözleri sosyal medyada büyük tepki topladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler