Cumhurbaşkanlığı'nda Ahmet Türk krizi!

Cumhurbaşkanlığı'nda Ahmet Türk krizi!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç’ın görevden uzaklaştırılarak yerine kayyum atanan HDP'li Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’le ilgili sözlerine "Yaptığı bu açıklamalar şahsi fikirleridir." dedi.

Cumhubaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Kalın, gazetecilerin sorusu üzerine YİK üyesi Bülent Arınç’ın, HDP’li Ahmet Türk için söylediği, “Ben sadece Ahmet Türk’ü tanıyorum ve ona saygı duyuyorum. Ahmet Türk’ün benim üzerimdeki hakkı şudur. Bu kişinin terörle alakası yoktur. Ahmet Türk’ün terörle alakası yoktur. Barış olsun isteyen biridir” sözlerini değerlendirdi.

Kalın, “Sayın Arınç tecrübeli bir siyasetçidir. Büyüğümüzdür. Yaptığı bu açıklamalar şahsi fikirleridir. Cumhurbaşkanlığını bağlamaz. Bu konuda alınmış kararlar hukuki olarak alınmış kararlardır. Devletin kanunları bellidir. Bunu hangi parti yaparsa yapsın fark etmez. Bir belediye başkanı yolsuzluğa bulaştığında bir kusur oluştuğunda bu süreç işlenir. Seçilmiş olmak kimseyi masum kılmaz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler