Cumhuriyet Pazar ekinde Şireci ropörtajı

Cumhuriyet Pazar ekinde Şireci ropörtajı

Cumhuriyet gazetesinin bugünkü sayısında Çankırı

Belediyespor Kulübü Başkanı Sevda Karaali Şireci ile yayımlanan bir ropörtaj yer aldı.

Deniz Ülkütekin imzası ile Cumhuriyet Pazar ekinde yayımlanan ropörtajın başlığı "Futbola kadın eli değdi" şeklinde.

Yayımlanan ropörtajın giriş bölümünde "TFF 2. Futbol Ligi geçen hafta yapılan maçlarla başladı. Orta Anadolu'nun küçük şehri Çankırı'nın bu zamana kadar pek adı duyulmayan takımı Çankırı Belediyespor bu kez iddialı. Bunun sebebi kadın başkanları Sevda Şireci. Başkan yaşadığı tüm zorluklara karşın doğup büyüdüğü şehrin takımını zirveye çıkarmaya çok kararlı" deniliyor.

GEÇEN BİR SEZONDA YAŞADIKLARI
FİLM SENARYOSUNU ARATMAYACAK CİNSTEN
Cumhuriyet
gazetesinin Pazar ekinde yer alan Deniz Ülkütekin imzalı ropörtaj şöyle:

"İtiraf edeyim ki Çankırı Belediyespor Başkanı Sevda Şireci'yle buluşmaya giderken bu tip bir hikayeyle karşılaşacağımı tahmin etmiyordum.

Halihazıra profesyonel liglerdeki tek kadın kulüp başkanı olması zaten yeterince ilginçti ama 6 Ağustos 2009'da yönetimini devraldığı Çankırı Belediyespor'un başında geçirdiği bir sezonda yaşadıkları herhangi bir film senaryosunu aratmayacak cinstendi. Belki kulübün ismi Çankırı Belediyespor'du ama yönetemediğ ve borçlandırdığı için kulübün kapısına kilit vurma noktasına gelen Çankırı Belediyesi, Şireci'nin yönetimi devralmasından sonra gösterdiği başarıyı kıskanıp kulübü geri almak için denemedik yol bırakmamıştı. Hatta Şireci'yi yıldırmak için kulübün antrenman sahasının su tesisatını bile sökmüşlerdi. Tüm yaşadıklarına karşın Şireci vazgeçmeye niyetli değil. Kulübün ismini Belediyespor'dan Çankırıspor'a çevirmeye, Çankırılıların diğer şehirlerle tek bağlantısını halka kazandırmaya kararlı.

-Başkanlık görevini nasıl aldınız?

- Yerel seçimlerden sonra belediye maddi imkansızlıklar yüzünden kulübe desteği çekmek zorunda kaldı. Kulüp kapanmayla yüz yüzeydi. Belediye Başkanı kulüp kapanmasın diye bizi göreve çağırdı. O zamana kadar Ankara'da Anadolu Gösteri Kongre Merkezini işletiyordum. Aslında yaptığımız işle kulüp başkanlığı örtüşüyor. Bu yüzden işi yapabileceğimize kanaat getirdik ve kulüp yönetimini devraldık. Sonrasında kulübün belediyeyle bir bağı kalmadı.

-Kulübü aldığınızda durum nasıldı?

-Anadolu'daki kulüplerin çoğu maddi çıkmaz içinde. Bunun sebebi denk bütçe kavramı ve yönetimlein mali sorumluluk risklerinin olmaması. Başkan istediği kadar borçlandırıp sonra 'ben yokum' diyebiliyor. Ardından gelen bu borçarı temizlemek zorunda. Tıpkı bizde olduğu gibi. Önceki dönemde kulüp ciddi anlamda borçlandırılmıştı.

-Sezon nasıl geçti?

-Kulübü aldıktan üç hafta sonra lig başlayacaktı. Neredeyse hiç sporcumuz yoktu. Başkanın bırakması olumsuz bir hava oluşturmuştu. Futbol duygusal bir oyun. 'Başkanımız gitti biz de gidelim' diye bir durum oldu. Önce teknik kadro ardından yeni futbolcularla anlaştık ve sahaya çıktık. Sezon hareketli, sıkıntılı, bir o kadar da zevkli geçi. Bir sezon boyunca futbolda saha içinde ve dışında olabilecek her şeyi yaşadık. Kulüp yapılanıp, borçlar düzene sokulunca galibiyetler alınmaya başlanınca takımı verenler neyi verdiklerinin farkına vardılar ve geri alma hamleleri başladı. Ancak satış şartlarında anlaşamadığımızda karşı taraf bize birtakım yaptırım güçlerini kullanmaya başladı.

-Ne gibi mesela?

-Biz katlanan borçlar noktasında istifa ettik. Biz çekilince hikayenin kahramanı olmak isteyenler bir kilo tatlıyla kulübe gitti, 'Endişelenmeyin, belediye var' gibi yaklaşımlar oldu. Biz yine de geri dönmeyi düşünmedik ama genel kurulda gördük ki yaklaşımları 'Borçları siz ödeyin kulübü ancak öyle alırız' şeklindeydi. Sonra aralıkta tekrar dönüş yaptık. Bırakıp gitmek çözüm değildi. Kötü niyetli insanlar bunu istiyor. O kurum yaşasın, gençler spor yapsın gibi bir dertleri yoktu. Çankırı Belediyespor olarak Çankırı Belediyesi tarafından bize verilen ama hiç kullanılmamış düğün salonunun yakıt borçlarını bize getirdiler. Kulübe ait araçları kendileri kullanıp, trafik cezaları ve vergileri kulübe yolluyorlardı. Kulübe ait antrenman sahası kullanıma kapanıyor. Yasal hakkınızı arayınca su tesisatı kepçelerle sökülüyor. O kadar çirkin şeyler yaşandı ki... Yıldırmak için ellerinden gelen her şeyi yaptılar.

- Yine de yılmadınız.

- Bu ülkede artık düzgün insanların da elindeki güçleri farklı niyetler için kullananlar kadar cesur olması gerekiyor. Her şeye rağmen ocakta yeniden bir takım yaptık, çünkü eski hoca ve takım başka insanlar tarafından yönlendirilmişti. Sonuçta beşinci olarak ligi tamamladık.

Ropörtajın devamı Cumhuriyet gazetesinde...

- FUTBOL AŞK GİBİ, CİNSİYETİ YOK...

- ÇANKIRILILARI HAREKETE GEÇİRDİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler