Cumhuriyet savcısı RÜŞVETten tutuklandı

Cumhuriyet savcısı RÜŞVET'ten tutuklandı

Çekirge bu kez sıçrayamadı.

Edirne'de, Cumhuriyet Savcısı Can Karakılıç rüşvet alırken suçüstü yakalandı. Karakılıç'ın adı geçen yıl da Sakarya'daki 'Küçük Susurluk' denen kazaya karışmıştı.

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde görevli Cumhuriyet Savcısı Can Karakılıç, bir işadamından rüşvet aldığı gerekçesiyle tutuklandı. Savcı geçen yıl da Sakarya'da bir polis komiseri ve 3 işadamıyla birlikte lüks bir cipte kaza geçirmiş, araçtan içi para dolu olduğu öne sürülen deri bir çanta çıkmıştı. Hakkında soruşturma yürütülen Sungur Kangal isimli işadamı, Hâkim ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun geçen yıl yaz kararnamesi ile Ardahan'dan Uzunköprü'ye atadığı Cumhuriyet Savcısı Karakılıç'ın kendisinden rüşvet istediğini öne sürerek Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek'e başvurdu. İhbar üzerine başsavcı Yiğitbilek'in talimatı ile Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü harekete geçti. İşadamı ve savcı Can Karakılıç önceki akşam yemekte buluştu. Büyük bir gizlilikle yürütülen operasyon, yapılan 'suçüstü' ile sonlandı. Savcı Karakılıç rüşvet parası olduğu iddia edilen 15 bin TL ile birlikte gözaltına alındı. Geceyi KOM Şube Müdürlüğü'nde geçiren savcı çıkarıldığı mahkemece "rüşvet almak'tan tutuklandı. Edirne Kapalı Cezaevi'ne gönderilen Can karakılıç'ın avukatı Özgür Yıldırım, "Daha önceki bir dosyadan tutuklattığı kişiler, cezasını çektikten sonra Savcı Bey'e komplo kurmuşlar" dedi. 
 
OTOMOBİLDEN SAÇILAN PARALAR 
Savcı Can karakılıç'ın adı ilk kez geçen yıl "Sakarya'nın Susurluk'u" diye kamuoyuna yansıyan esrarengiz kazayla gündeme gelmişti. 24 Mayıs 2011 gecesi saat 23.30 sıralarında, otomobil galerisi sahibi Mümin Uysal'ın kullandığı son model cip takla atıp şarampole yuvarlandı. Kazada, Sakarya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'nde görevli, sokak timleri amiri Bülent Yılmaz (36) ve işadamı Serdar Çolak hayatını kaybetti. Sürücü Uysal, müteahhit Hüseyin Şarkıcı ve Cumhuriyet Savcısı Karakılıç ise yaralandı. Etrafa saçılan para ve cep telefonlarını tek tek toplayan jandarma araçtan fırlayan bir de deri çanta buldu. Kime ait olduğu belirtilmeyen çantanın içinde para olduğu öne sürüldü. Cumhuriyet Savcısı'nın Hendek'e yıllık izne geldiği, polis ve işadamı arkadaşlarıyla buluşup yemeğe gitmek üzere yola çıktığı açıklanmıştı. 
 
POLİSTEN, MÜŞTERİ KILIĞINDA SUÇÜSTÜ
SABAH'ın ulaştığı detaylara göre Can Karakılıç, yaklaşık iki ay önce ilçede un fabrikası bulunan işadamı Sungur Kangal ve yakınları hakkında 'tefecilik' gerekçesiyle soruşturma başlattı. Kangal ve iki çalışanı tutuklandı. İddiaya göre savcı Karakılıç sanıkları makamına getirtti ve "Sizin bir suçunuz yok. Sizi ben tutuklattım. Ben serbest bıraktırırım" diyerek rüşvet istedi. Savcının rüşvet talebinden bunalan Sungur Kangal da Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek'e başvurdu. Başsavcı da operasyon talimatı verdi. 
 
BAŞSAVCI DA İZLEDİ 
Polisin isteği üzerine savcıya verilecek para hazırlanarak seri numaraları alındı. Kangal'ın üzerinde gizli kamera düzeneği yerleştirildi. Taraflar Meriç Nehri kıyısındaki bir restoranda buluşmak için sözleşti. Polis, restorana müşteri kılığında girdi. Polisler, çanta ve anahtarlıklarındaki kameralarla da operasyonu sürekli kayıt altına aldı. Cumhuriyet Başsavcısı Yiğitbilek de restoranın bir başka bölümünde operasyonu izledi. Gazeteye sarılı parayı alan savcıyı, polis suçüstü yakaladı. Sungur Kangal tefecilik suçlamasıyla kendisinin ve çalışanlarının savcı tarafından tutuklatıldığını ve ardından rüşvet talebinin arkasının kesilmediğini öne sürerek şunları anlattı: "Benim burada un fabrikam var. Bana buğdayını verme vaadiyle gelip avans isteyen üreticiye verdiğim avans karşılığı senet yapıyorum. Çünkü üretici söz verip buğdayını getirmeyebilir. Bütün un fabrikaları böyle yapıyor. Ama Savcı Karakılıç bu senetlerle bizi tefeci yaptı ve tutuklattı. Sonra sık sık rüşvet istemeye başladı. Önce 100 bin TL'den başladı ama sonra 'araba alacağım' diyerek 25 bin TL'ye kadar indi. 15 bin TL'ye anlaştık. Ben de savcılığa gidip şikâyetçi oldum." (Kaynak: sabah.com.tr)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler