Cumhuriyet tarihinde bir ilk yaşandı: Devlet Tiyatrosu Çerkeş'te sahne aldı

Cumhuriyet tarihinde bir ilk yaşandı: Devlet Tiyatrosu Çerkeş'te sahne aldı

Evet... Yanlış okumadınız... Dün gece Cumhuriyet tarihinde bir ilk yaşandı ve Çerkeş’te Belediye Kültür Merkezi'nde Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından 'Vatan Yahut Namık Kemal' tiyatro oyunu izleyiciyle buluştu.

5 ŞUBAT 2024... Bundan böyle Çerkeş tarihi için önemli bir gün olarak tarih sayfalarındaki yerini aldı... Evet... Yanlış okumuyorsunuz... 100 yıllık Cumhuriyet tarihinde Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde bir 'ilk' yaşandı ve Ankara Devlet Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu, Vatan şairi Namık Kemal'in vatan sevgisi ve hürriyet aşkının anlatıldığı, Ergun Sav'ın yazdığı, Faruk Günuğur'un yönettiği 'tek perdelik' "Vatan Yahut Namık Kemal" adlı oyun Çerkeş Belediyesi Kültür Merkezi'nde yaklaşık bin dolayında tiyatrosever tarafından izlendi.

"ÇERKEŞ'TE İLK KEZ DEVLET TİYATROSU OYUNUNUN SAHNELENMESİNDEN ÖTÜRÜ MUTLUYUZ"

Belediye Başkanı Hasan Sopacı konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Belediyemiz Kültür Merkezi'nde Devlet Tiyatroları tarafından sahnelenen 'Vatan Yahut Namık Kemal' adlı tiyatro etkinliğini beğeniyle izledik. Bu tür tiyatro, sinema ve gösteri etkinliklerimizi daha da artırarak çalışmalarımızı sürdürmeye ve insana yatırım yapmaya devam edeceğiz. Bugün Ankara Devlet Tiyatrosu misafirimiz. Çerkeş’te ilk kez Devlet Tiyatrosu oyununun sahnelemesinden ötürü mutluyuz. Tiyatro etkinliğimizde bizleri yalnız bırakmayan tüm sanatsever hemşehrilerimize teşekkürlerimi sunuyorum." dedi...

hasan-sopaci-devlet-tiyatrosu-cerkes-resim-02.jpg

tiyatro-cerkes-hasan-sopaci-resim-03.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler