Cumhuriyet'in kurucusuna bir çelengi dahi çok mu gördünüz?

Cumhuriyet'in kurucusuna bir çelengi dahi çok mu gördünüz?

TBMM’nin açılışının 102. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Çankırı'daki Atatürk Anıtı adeta yalnızlığına terkedilmişti. Böylesi bir gündAnıt'a Çankırı Belediyesi ve AK Parti Çankırı İl Başkanlığı'nın çelenk koymadığı görüldü.

TBMM'nin kuruluşunun 102'inci yılını kutladığımız bu günde, Çankırı'da Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ın anıtına başta Çankırı Belediyesi olmak üzere AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı'nın 'çelenk' koymaktan imtina ettiği ortaya çıktı.

Çankırı Valiliği'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 'resmi' bir program düzenlememesine karşın Millet İttifakı mensubu Cumhuriet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti İl Başkanlıkları'nın çelenkleri bulunurken, Cumhur İttifakı mensubu AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı ile Çankırı Belediyesi'nin çelenginin bulunmaması hiç hoş olmadı.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre sabah saatlerinde Atatürk Anıtı'na çelenk koyanlar; Başta CHP İl Başkanlığı olmak üzere, Atatürkçü Düşünce Derneği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Eğitim-İş Çankırı il Temsilciliği ve İYİ Parti Çankırı İl Başkanlığı oldu.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANAN SON YÖNETMELİĞE GÖRE 

5 Mayıs 2012 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 'yönetmelik' çerçevesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri"ndeki uygulama;

"Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan günü saat 08.00'de başlayacak ve saat 24.00'te son bulacak.

Milli Eğitim Bakanı, günün anlam ve önemini belirten mesajını medya aracılığıyla bildirecek. Milli Eğitim Bakanı bir il törenine katılacak.

Atatürk anıt veya büstüne Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk konulacak. Çelenk konulduktan sonra İstiklal Marşı ile birlikte bayrak göndere çekilecek.

Kutlama komitelerince hazırlanan programda yer alan diğer faaliyetler uygulanacak. Programda tören geçişi ve tebrikata yer verilmeyecek."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
15 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler