'Daha ne kadar susacaksınız sözde vekiller'

'Daha ne kadar susacaksınız sözde vekiller'

CHP Çankırı milletvekili a. adayı Murat Berat Atalay, AKP'nin bölge milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz'e seslenerek sordu: Çankırılı sizi haksızlıklar karşısında susmayın, yetimin hakkını yiyenleri engelleyin diye Meclise gönderdi.

CHP Çankırı Milletvekili A.Adayı Murat Berat Atalay ülke gündemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Anayasanın askıya alındığını öne süren Atalay, hukukun üstünlüğü değil üstünlerin hukukunun işletildiği günleri millet olarak yaşadığımızı söyledi.

AKP'nin 17-25 Aralık'da iddia edilen rüşvet ve yolsuzluğu kapatmak için algı operasyonlarına devam ettiğini belirten Murat Berat Atalay; "Bu hukuksuz algı operasyonlarını en son Bank Asya olayında gördük. Aylar önce Erdoğan tarafından "O banka zaten batmış" denilerek banka kanunlarına aykırı ve suç teşkil eden bir açıklama yapılıyor. Hiçbir hukuki işlem yapılmadan da el konulmaya çalışılıyor. Adeta çökertmedik çökelim muamelesi yapılıyor. Bu nasıl bir yönetim anlayışı, devlet nerede, hukuk nerede?" şeklinde konuştu. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerini hatırlatan Atalay şöyle konuştu:

"Evet, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun dediği gibi artık Türkiye'de mal ve can emniyeti kalmamıştır. Bankalar devlet eliyle batırılmaya çalışılıyor, Merkez Bankası gibi bağımsız kurumlarla Kaçak AkSarayda oturan zat kavga ediyor, dolar tarihin rekorunu kırıyor, zengin daha zengin olurken fakir vatandaş daha da fakirleşiyor."

Yaşanan hadiselere Çankırı milletvekillerinin sesinin çıkmamasını da eleştiren CHP Çankırı Milletvekili A.Adayı Murat Berat Atalay; "Milletvekillerimiz, Çankırı'nın değil Kaçak Aksaray'ın vekili olmuşlar. Hiçbir kötü gidişe, hukuksuzluğa bir tek ses çıkarmıyorlar. 'Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır' diyen Hz.Peygamberin bu sözü size ne hatırlatıyor. Kutu kutu para alanlar serbest bırakılıyor, rüşvetçileri yakalayan polisler hapse atılıyor, gazeteciler susturuluyor, bankalar batırılmaya çalışılıyor. Adeta bir kıyım yaşanıyor. Bu haksızlıklar karşısında daha ne kadar susacaksınız ey Çankırı'nın sözde vekilleri? Bu Çankırılı sizi haksızlıklar karşısında susmayın, yetimin hakkını yiyenleri engelleyin diye Meclis'e gönderdi 'dilsiz' olun diye göndermedi. Eğer bugün konuşmazsanız bu Çankırı halkı ebediyyen sizi affetmeyecektir" şeklinde konuştu.

Atalay, Çankırı halkının da susmaması ve seçtiği vekillerden hesap sorması gerektiğini belirterek; CHP olarak; hukuk devletini, insan hakları ve özgürlükleri savunmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler