Daria, mutluluğu gökyüzünde arıyor

Daria, mutluluğu gökyüzünde arıyor

Paragliding World Cup'un güzelliği ve zerafeti ile bayanlarda en dikkat çekici pilotu Daria Krasnova Vedat Beki'nin sorularını yanıtladı.

Şampiyonanın daha ilk saatlerinden itibaren Çavundur Termal Otel'de yarışma pilotları içerisinde güzelliği, zerafeti ve Kore'de kazandığı şampyonluk kupasıyla dikkatleri üzerinde toplayan, Rus pilot Daria Krasnova, Sözcü18 genel yayın yönetmeni Vedat Beki'ye uçma sevdası ile birlikte özel hayatından da bilgiler verdi.

GÜZEL PİLOTUN FOTOĞRAFLARI İÇİN - TIKLA

Paragliding World Cup'ın Kore ayağında bayanlarda birincilik kürsüsüne çıkan Daria Krasnova, paraşütle uçma macerasına abisinin ara vermesi nedeniyle 11 yaşlarında başlamış. Bugün 23 yaşında olan Krasnova 12 yıldan bu yana başta Sibirya olmak üzere dünyanın birçok noktasında uçuşlar gerçekleştirmiş.

Sibirya'da gayrimenkul danışmanlığı yapan Krasnova, Çankırı'ya ikinci gelişi. Bundan önce de ülkemizde başta Erzurum olmak üzere Denizli ve Karaman'da uçuşlar gerçekleştirmiş.

TÜRK PİLOTLARI ÇOK BAŞARILI BULUYORUM

Karşımızda Kore'de şampiyonluk kürsüsüne çıkmayı başarabilmiş ve de oldukça zarif ve güzel bir hanımefendi olunca ister istemez Türk erkeklerini ve pilotları ile ilgili düşüncelerini almak istiyorum. Krasnova bu konuda şunları söyledi:

- Türk erkekleri çok hoş... Yardımsever ve samimi insanlar. Yeni arkadaşlar tanımaktan mutluyum. İyi pilotlar var. Mesela Yurdaer Etike, Semih Sayır ve David...

ERZİNCAN'DAKİ MANZARA HARİKAYDI

"Uçuş noktası olarak Bayramören'i nasıl değerlendiriyorsun?" soruma ise genç ve deneyimli pilot "Güzel bir bölge. Ancak ben Erzincan'da havalandıktan sonra gördüğüm manzara ile çok daha mutlu oldum. Bölgede dağlar karşınıza ardı ardına geliyor. Bir tepeden öbür tepeye konuyorsunuz. Bu bölgede havalandıktan sonra çevrenizde yüksek dağlar yok... Beyaz bulutların arasında uzun süre kalınca uçuş sıkıcı olmaya başlıyor" dedi.

WORLD CUP'TA NASIL BİR NETİCE BEKLİYORSUN

"Buradaki yarışmalar dahil olmak üzere, pilot olarak yarışmalara giderken şöyle ya da böyle bir sonuç alacağım gibi düşüncelere girmem. Herşey havalanma anıyla başlar. O andaki ruh halin, moralin ya da moralsizliğin o günkü uçuşunun başarısını hazırlar. O yüzden ben bu şampiyonaya gelirken kendime hedef koyarak gelmedim. Tabii bu arada rakiplerinizin performansı da sizin yerinizi önemli ölçüde belirler."

daria-kursu-resim-03.jpg

ŞAMPİYONLUK KÜRSÜSÜNDEN SONRA HAYATINDA NELER DEĞİŞTİ

"Çok şey değişmedi. Kore'de bayanlarda şampiyon olduktan sonra değişen tek durum, o şampiyonaya kadar beni sıradan pilot olarak düşünen çok sayıda pilot şimdi benim yanıma gelerek benden fikir alışverişinde bulunuyor. Bana sorular soruyor. Anlayacağınız o şampiyonaya kadar benimle muhatap olmayanlar bugün karşılarında 'şampiyon' pilot gördüklerinden beni daha fazla ciddiye almaya başladılar" (gülüşmeler)

Daria Krasnova bunları söylerken yanımızdan geçen bayanlarda Dünya Şampiyonu Çek pilot Petra'ya seslendim ve "Petra'yı nasıl buluyorsun?" diyerek kendisine sordum:

"Petra! Yorum yapamam" derken yüzündeki tebessümün de hafiften "umursamaz" bir hal aldığını görünce "Galiba aran yok" cümlesini kullandım. "Biraz soğuğum" diyerek konuyu kapattı. Petra'ya gelince, o her zamanki neşesi ve yaşanılanlara karşı gösterdiği kahkahasıyla yanımızdan uzaklaştı.

UÇMA SEVDASI EVLİLİĞİNİ BİTİRMİŞ

Daria Krasnova, düzgün fiziği, sempatisi ve hanımefendi duruşu ile başta şampiyonayı takip edenler olmak üzere yarışmacı pilotların da fazlasıyla dikkatini çekiyor. Böylesi bir güzelliğe bir de "şampiyonluk" eklenince artık siz tahmin edin Daria'ya gösterilen ilgiyi.

daria-vedo-cavundur-resim-05.jpg

Bu durumdan yola çıkarak Krasnova'ya özel hayatı ile ilgili sorular sorduk. Hafif bir tebessüm sonrası "Üç yıllık bir evliliiğim vardı. Sık ve yoğun bir uçuş programım nedeniyle kısa bir süre önce evliliğim sona erdi. İlk uçtuğum gün hangi heyecanı hissettiysem bugün uçarken aynı heyecanı yaşıyorum. İlk uçtuğum gün babamın yüzünde gördüğüm mutluluğu anlatmam imkansız. Bugün uçarken de babamın 12 yıl önce yaşadığı o mutluluğu düşünüyor ve onun verdiği moralle uçuyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler