Demirtaş: Hakaret Soylu'nun görevi dahilindeymiş

Demirtaş: Hakaret Soylu'nun görevi dahilindeymiş

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Katil Demirtaş' sözleri nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik şikâyetinin sonuçlandığını duyurdu. Savcılık, Soylu'nun sözlerini 'bakanlık görevi kapsamında' değerlendirdi.

EDİRNE Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisi hakkında kullandığı ‘katil’, ‘iğrenç’, ‘aşağılık’ ifadeleri nedeniyle Ankara Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

Soylu’nun bu sözleri ardından Demirtaş’ın sunduğu şikâyet dilekçesi hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenterler Bürosu tarafından karara bağlandı. Karar, Demirtaş’ın kişisel Twitter hesabı üzerinden paylaşıldı. Demirtaş'ın avukatları aracılığıyla yapılan paylaşımda, dilekçeyi işleme koymayan savcılığın 'bunların Soylu’nun görevinden kaynaklandığını’ belirttiği ifade edildi.

"Savcılık da Soylu’nun görevinin hakaret etmek olduğunu resmi olarak kabul etti. Soylu’nun Suç İşleri Bakanı olduğu, kesinleşmiş bir yargı kararıyla tescillendi” diyen Demirtaş, “Şu hukuk rezaletine bakar mısınız Allah aşkına! ‘Ahmak’a 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası, ‘Katil, iğrenç, aşağılık’ ise Soylu’nun göreviymiş! Dilekçeyi işleme koymaya bile gerek görmemişler" ifadelerini kullandı.

Söz konusu dilekçeye yanıt veren savcılık, "Şikâyet dilekçesinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hakaret suçunu işlediği iddia edilmişse de hakkındaki iddianın görevinden kaynaklanan eylemlerle ilgili olup görevi kapsamında bulunduğu..." diye devam etti.

Demirtaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen kararı hatırlattı.

DEMİRTAŞ’TAN SOYLU'YA: HAPİSHANEDE HİÇBİRİNİ BULAMAYACAKSIN

Demirtaş’ın mesajı şöyle:

"Savcılık da Soylu’nun görevinin hakaret etmek olduğunu resmi olarak kabul etti. Soylu’nun suç işleri bakanı olduğu, kesinleşmiş bir yargı kararıyla tescillendi.

Şu hukuk rezaletine bakar mısınız Allah aşkına! ‘Ahmak‘a iki yıl yedi ay 15 gün hapis cezası, ‘Katil, iğrenç, aşağılık‘ ise Soylu’nun göreviymiş! Dilekçeyi işleme koymaya bile gerek görmemişler.

Devran halen dönüyor Kirli! İşlediğin tüm suçların hesabını vermek üzere sanık sandalyesine oturacağın günlere az kaldı. O güne kadar lüksün ve şatafatın tadını çıkarmaya bak çünkü hapishanede hiçbirini bulamayacaksın."

İşte o paylaşımlar:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler