Deniz Baykal’ın ‘çıkışı’ için flaş iddialar

Deniz Baykal’ın ‘çıkışı’ için flaş iddialar

Deniz Baykal'ın CnnTürk'teki yayına çıkmadan Dışişleri'nde brifing aldığı ve Ak Saray ile "flört halinde" olduğu konuşuluyor.

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya milletvekili Deniz Baykal’ın önceki akşam Tarafsız Bölge programında yaptığı açıklamalar CHP kulislerine bomba gibi düştü. Başbakan Davutoğlu’nun  grup toplantısında “teşekkür ettiği” Baykal için CHP kulislerinde yeni iddialar dolanmaya başladı.

CHP’de, eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın açıklamalarına tepkiler dinmiyor. Kulislerde, Baykal’ın Saray ile flört halinde olduğu konuşuluyor. Baykal’ın, “Halep Sünni kentidir. Şii kuşatmasına teslim edilemez. Bombalama Türkiye’nin hakkıdır. Olay PYD olayı değil Halep olayıdır” demesi ve Kılıçdaroğlu’na da üstü örtülü ‘Çekil’ mesajı vermesi parti içinde tepkilere yol açmıştı.

Deniz Baykal ve CHP lideri Kılıçdaroğlu, son kurultaydan bir süre önce baş başa yemek yemişti. Baykal’ın evindeki bu yemekte iki önemli talep gündeme geldi. Baykal, kurultayda Divan Başkanı olmak istediğini söyledi. Kılıçdaroğlu bu talebe olumsuz yaklaşmadı. Ancak tüzük gereği Divan Başkanını belirlemek için kurultay salonunda önerge verilmesi gerekiyordu. Taraf olarak görülmekten çekinen delegeler bu önergeyi vermek istemedi.

ONURSAL GENEL BAŞKAN

Baykal’ın diğer bir talebi de eski genel başkanların Onursal Genel Başkan olarak Parti Meclisi’ne otomatik üye olabilmesinin ve istedikleri zaman da Merkez Yönetim Kurulu toplantılarına katılmasının önünü açacak değişiklik oldu. Baykal’ın bu talebine Kılıçdaroğlu “Hayır” demedi. Ancak bu konuda da son kurultaydaki kutuplaşmalardan çekinen delegeler önerge vermedi ve konu oylamaya sunulamadı.

Kulislerde Baykal’ın son çıkışları ise “Sarayla flört ediyor” diye yorumlanıyor. Baykal’ın geçici TBMM Başkanlığı ve koalisyon görüşmeleri sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile başlayan diyalog sürecinin, eski iki CHP’li aracılığı ile sürdürüldüğü konuşuluyor. Baykal’ın geçtiğimiz hafta kapalı grup toplantısında Suriye konusunda yaptığı konuşmayı gerçekleştirmeden önce, Dışişleri’nden brifing  aldığı da iddialar arasında.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler