Deniz Feneri davasında ilginç gelişme!

Deniz Feneri davasında ilginç gelişme!

Deniz Feneri Hakimi: "2. davayı açmayabiliriz"

İSTANBUL- Almanya Deniz Feneri davasının birincisi, 3 kişinin mahkumiyeti ile sonuçlanmış, ancak kararı açıklayan mahkeme asıl faillerin Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı  Zekeriya Karaman ve RTÜK eski başkanı Zahit Akman olduğunu karar  kayıtlarına geçmişti. Daha sonra ise, Frankfurt Savcılığı Karaman ve Akman’ın asıl failler olmakla  suçlandığı 2. bir soruşturma daha açmış, soruşturmayı tamamladıktan sonra dava açılması talebiyle Frankfurt 29. Ceza  Mahkemesi’ne yollamıştı. Ancak henüz dava açılmadı.

MAHKEME BAŞKANI GAZETEPORT’A AÇIKLADI
Davanın akıbeti ile ilgili olarak en net açıklama ise, dün Frankfurt 29. Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Horst Zimmermann’dan Gazeteport’a geldi.  Zimmermann Gazeteport’a şu çok önemli bilgileri verdi:

BİR SONRAKİ ADIM KARAMAN VE AKMAN’IN TUTUKLANMASI OLMALI
“Frankfurt Savcılığı’nın soruşturma dosyası bize dava açılması talebiyle geldi. Ancak şöyle bir sorun var. Biz eğer davayı açarsak bundan sonraki ilk adım sanıkların tutuklanması olmalı. Yoksa dava açılmasının bir anlamı olmaz."

ULUSLARARASI BÜLTEN ÇIKARMAMIZ VE
HEMEN YAKALANMALARI LAZIM

"Sanıkların yakalanması için de uluslararası yakalama bülteni çıkarmamız lazım. Bunu yapmak kolay ama sorun şurda; biz yakalama ve tutuklama kararı çıkarsak bile Türkiye failleri bize vermeyecek."

TÜRKİYE VERMEYİ KABUL ETMEZ
"Türkiye bize, ‘biz sanıkları size teslim edemeyiz, gerekirse biz yaparız yargılamayı.’ diyecek. Bu durumda da sanıkları yakalaması imkan dahilinde olmayan bizim bir dava açmamız anlamsız hale gelecek. Sanıkları tutuklamadan artık ilerleme kaydedemeyiz  çünkü."

Dava açıp, açmamaya henüz tam karar vermedik, tartışmaya devam ediyoruz.

FRANKFURT SAVCILIĞI BİZİ  ŞİKAYET  EDEBİLİR
Şu da var tabii, biz 29. Ceza Mahkemesi olarak dava açmazsak Frankfurt Savcılığı bizi üst mahkemeye şikayet edebilir. Buna hakları var. Dediğim gibi ama; henüz karar vermedik dava açıp açmamaya.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler