Denizin 42 metre altında pazar kahvaltısı

Denizin 42 metre altında pazar kahvaltısı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Marmaray çalışanları ile dün denizin 42 metre altında kahvaltıda biraraya geldi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Marmaray çalışanlarıyla denizin 42 metre altında dün sabah kahvaltısı yaptı. Üsküdar'daki Marmaray İstasyonu'ndan denizin altına inen Bakan Yıldırım ve beraberindekiler, kahvaltı yapılacak yere kadar yaklaşık 900 metre yürüyerek gitti. Yıldırım, Marmaray Projesi'nin adım adım tamamlanmak üzere olduğunu, çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi.Sögütlüçeşme'den Kazlıçeşme'ye kadar iki tünel şeklinde, toplam 27 kilometrelik uzunluğun bulunduğunu anlatan Yıldırım, bu tünelin tamamen yerin ve denizin altından geçtiğini ifade etti.

YENİKAPI'YA ÇIKIŞ ŞUBAT'TA
Bu güzergahta, Söğütlüçeşme, Üsküdar, Sirkeci, Yenikapı, Kazlıçeşme istasyonlarının yer alacağını dile getiren Yıldırım," Tünel kısmının yüzde 85'i tamaml. Şubat sonu Yenikapı'dan girince Üsküdar'dan çıkılacak. Kazlıçeşme'den girilip Söğütlüçeşme'den çıkılabilecek. Proje, hem İstanbul hem de ülkemiz için grur verici.Mühendislik olarak, dünyada en zor gerçekleştirilen projelerin başında geliyor. Türk-Japon firmalarımızın, Ulaştırma Bakanlığı Limanlar ve Hava Meydanları İnşaat Genel Müdürlüğümüzün koordinasyonunda güzel çalışma gerçekleştirildi. '

AK PARTİ'YE NASİP OLDU
Yıldırım, bu tür projelerin gerçekleşmesi için güçlü iktidarlara ihtiyacı olduğunu belirterek, '150 yıl önce oluşturulan proje, Abdülmecit Efendi tarafından tasarlanmış, 1904'te 2. Abdülhamit tarafından Fransızlar'a proje çizdirilmiş. 100 yılı geçtikten sonra da AK Parti iktidarına projeye başlamak nasip oldu. Başbakanımızın önderliğindeki proje ile ülkemizin bugününü, yarınını değil, gelecek nesillerin ihtiyacını da devreye sokacağız" dedi.

29 EKİM  2013'TE HİZMETE GİRECEK
Bakan Yıldırım, '29 Ekim 2013'te Cumhuriyetimizin 90. kuruluş yıl dönümünde Marmaray Projesi'ni İstanbulluların hizmetine sunacağız. Projeyi altyapı ve üstyapı olmak üzere iki kısımda değerlendirmek lazım. Altyapı kısmı yüzde 90'ın üzerinde bitmiş durumda. Bir kaç ay içinde tamamı bitecek" dedi. Hatların yapımı tamamlandığında, Halkalı'dan Gebze'ye yapılacak yolculukta ulaşım süresine ilişkin de bilgi veren Yıldırım, 'İstasyonlarda duracak, direk gitmeyeceği için 103 dakika sürecek toplam yolculuk süresi. İki istasyon arası 3.5-4 dakika olacak' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler