Dev eşleşmede ilk raunt Tottenham'ın

Dev eşleşmede ilk raunt Tottenham'ın

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde iki İngiliz takımı Tottenham ile Manchester City, çeyrek final ilk maçında karşı karşıya geldi.

Tarihlerinde ilk kez bir Avrupa Kupası maçında rakip olan iki takımın mücadelesini Tottenham, Heung-Min Son'un 78. dakikada attığı golle 1-0 kazandı. Bu arada Tottenham'ın golcü futbolcusu Harry Kane, Fabian Delph ile girdiği ikili mücadelede sakatlanarak oyuna devam edemedi ve 58. dakikada yerini Lucas Moura'ya bıraktı.

Tarihinde ilk kez Devler Ligi'nde çeyrek finale yükselen Tottenham, ultra-modern yeni stadında oynadığı ilk Şampiyonlar Ligi maçından galibiyet çıkardı. Sezonu 4 büyük kupayla kapatmanın hayallerini kuran Manchester City ise, rövanş karşılaşmasında işi zora soktu. 

Manchester City'de Sergio Agüero, 12. dakikada penaltı atışından yararlanamadı. Arjantinli yıldızın şutunda kaleci Hugo Lloris, kalesinde devleşti ve gole izin vermedi. Fransız kaleci, 2019 yılında tüm kupalarda karşılaştığı üç penaltıyı da kurtararak kalesini gole kapattı.

Tottenham - Manchester City eşleşmesinde rövanş karşılaşması 17 Nisan Çarşamba günü Etihad'da oynanacak. Eşleşmede turu geçecek takım yarı finalde Juventus - Ajax eşleşmesinin galibi ile karşılaşacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler