DG Sivasspor: 1 - Beşiktaş: 0

DG Sivasspor: 1 - Beşiktaş: 0

Beşiktaş, Süper Lİg'in 22. haftasında Sivasspor'a deplasmanda 1-0 mağlup oldu ve lider Galatasaray'ın 12 puan gerisinde kaldı.

SÜPER Lig’de 6 maçtır yenilmeyen ve söz konusu maçlardan 5 galibiyet-1 beraberlik alarak zirve yarışına ortak olmaya çalışan Beşiktaş, küme düşme hattından uzaklaşma mücadelesi veren Demir Grup Sivasspor’a 1-0 yenildi. Sivasspor, 3 yıl sonra kendi evinde Beşiktaş’ı mağlup etmeyi başarırken, siyah beyazlılar zirve yolunda büyük bir avantajı değerlendiremedi.

Ev sahibi Sivasspor, yeni transferi Samu Saiz’in 23. dakikadaki şık şutuyla golü buldu ve 1-0 öne geçti. Golün asisti de bir diğer yeni transfer olan Caicedo’dan geldi. Beşiktaş karşısında etkili bir oyun sergileyen ve birçok gol fırsatı yakalayan Demir Grup Sivasspor, kaleci Mert Günok’u geçemeyince farkı artırmayı başaramadı.

Maç boyunca hücumda etkisiz bir görüntü sergileyen Beşiktaş mücadeleyi isabetli şut çekemeden tamamladı. Beşiktaş’ın Cezayirli yıldızı Rachid Ghezzal, geçirdiği sakatlığın ardından 3,5 ay sonra Demir Grup Sivasspor maçıyla sahalara döndü. Maçın 90. dakikasında Cenk Tosun’un yerine giren Ghezzal de Beşiktaş’ın beraberlik golünü bulmasına yardımcı olamayınca Demir Grup Sivasspor sahadan 1-0’lık galibiyetle ayrıldı.

BEŞİKTAŞ ÖNEMLİ BİR FIRSATI TEPTİ

Beşiktaş’ın 6 maçlık yenilmezlik serisi sona ererken, siyah beyazlılar 39 puana ulaştı. Fenerbahçe ve Başakşehir’in puan kaybettiği haftada bu avantajı değerlendiremeyen Beşiktaş, dördüncü sırada kaldı. Demir Grup Sivasspor ise, 24 puana yükselerek küme düşme hattından bir nebze olsun uzaklaşmayı başardı. Beşiktaş, ligde bir sonraki maçında Ankaragücü’nü ağırlayacak. Demir Grup Sivasspor da, deplasmanda Fatih Karagümrük ile mücadele edecek.

Süper Lig'de günün sonuçları:
MKE Ankaragücü 0-2 Fatih Karagümrük
Antalyaspor 1-0 Gaziantep FK

TFF 1. Lig'de günün sonuçları
Bandırmaspor 1-4 Denizlispor
Erzurumspor FK 1-2 Tuzlaspor
Boluspor 1-3 Pendikspor
Çaykur Rizespor 5-1 Yeni Malatyaspor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler