DG Sivasspor: 1 - Beşiktaş: 2

DG Sivasspor: 1 - Beşiktaş: 2

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasının kapanış mücadelesinde Beşiktaş deplasmanda Demir Grup Sivasspor'u 2-1 mağlup etti ve zirve takibini sürdürdü.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Demir Grup Sivasspor maçında, Spor Toto Süper Lig'de geçen hafta Medipol Başakşehir'i 2-1 yendikleri maça göre ilk 11'de 1 değişiklik yaptı. Siyah beyazlılar sahaya Karius, Gökhan Gönül, Vida, Mirin, Medel, Dorukhan, Atiba, Lens, Ljajic, Kagawa, Burak Yılmaz 11'i ile çıkarken ev sahibi ekip Sivasspor ise Tolgahan, Papp, Bjarsmyr, David Braz, Uğur, Hakan, Rybalka, Ndinga, Douglas, Emre, Diabate 11'i ile sahada yer aldı. 

Karşılaşmaya Beşktaş etkili başlarken 23. dakikada siyah beyazlıların atağında Burak Yılmaz, Mattias Bjarsmyr ile girdiği ikili mücadelede ceza sahası içinde yerde kaldığı pozisyonda penaltı itirazlarında bulundu. Maçın hakemi Mete Kalkavan ise devam kararı verdi. Beşiktaş bu pozisyonun devamında kullandığı köşe vuruşunda Mirin ile gole çok yaklaşırken Fransız oyuncunun ceza sahasının içinden vuruşunda Demir Grup Sivasspor kalecisi Tolgahan gole izin vermedi. 

Siyah beyazlılar aradığı golü 31. dakikada Vida ile buldu. Ljajic'in kullandığı köşe vuruşunda Mirin'in şutu direkten geri dönerken Vida önünde kalan topu ağlarla buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçerdi. 

DG Sivasspor 35. dakikada Hakan Arslan ile gole yaklaşırken Karius ile karşı karşıya kalan Hakan'ın vuruşunda top auta çıktı. 41. dakikada Sergiy Rybalka, Vida ile girdiği ikili mücadelede ceza sahası içinde yerde kalırken Sivassporlu oyuncular bu pozisyonda maçın hakemine penaltı itirazlarında bulundu ancak Mete Kalkavan'ın kararı devam oldu. 

Ev sahibi ekip 45. dakikada yakaladığı kontratakta Diabate ile beraberlik golünü buldu. Hızlı gelişen atakta Sergiy Rybalka'nın uzun pasıyla kendi sahasında topla buluşan Diabate hızla ilerledi ve ceza alanına girer girmez sağ çaprazdan yaptığı vuruşla Loris Karius'u avladı. 1-1!

Karşılıklı gollerin atıldığı mücadelenin ilk yarısı 1-1'lik eşitlik ile sona erdi.

Karşılaşmanın ilk yarısında sarı kart gören Medel Beşiktaş'ın haftaya oynayacağı MKE Ankaragücü maçı öncesi cezalı duruma düşmüş oldu. 

Mücadelenin ikinci yarısı ilk yarıya oranla daha sakin geçerken iki takım da rakip kalede etkili pozisyonlar yakaladı. Beşiktaş özellikle Burak Yılmaz ile Sivas kalesinde gole yaklaşırken Sivasspor da Diabate ile etkili oldu. 

Beşiktaş 77. dakikada Burak Yılmaz ile gole yaklaşırken Burak'ın ceza sahasının içinden vuruşunda Tolgahan kalesini gole kapattı. Adem Ljajic'in sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Delvin Ndinga'dan seken top arka direkte Burak Yılmaz'ın önünde kaldı. Burak Yılmaz'ın bekletmeden yaptığı vuruşta Tolgahan Acar son anda topu uzaklaştırmayı başardı.

Maçta son sözü 88. dakikada Burak Yılmaz söylerken golcü oyuncu kullandığı duran topta fileleri havalandırdı ve siyah beyazlıların Sivas deplasmanından 3 puanla dönmesini sağladı.

Bu sonuçla Beşiktaş puanını 56'ya yükseltirken DG Sivasspor ise 35 puanda kaldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler