Digitürk’ten yayın ihalesi için sert açıklama

Digitürk’ten yayın ihalesi için sert açıklama

TFF ve Digitürk arasında yeni sezon için anlaşma sağlanamadı. Yayın ihalesinde teklifi az bulan federasyon sözleşmenin imzalanmayacağını açıkladı. Konuyla ilgili Digitürk cephesinden açıklama geldi.

Digitürk, Türkiye Futbol Federasyonu ile resmi anlaşmanın imzalanmamasının ardından açıklama yapıldı. 22 yıl süren birlikteliğin ardından Süper Lig yayıncılığı sona eren Digitürk resmi kanallarından yayın ihalesiyle ilgili oldukça sert bir açıklama yaptı. Yapılan açıklama şöyle:

"TFF ve İhale Komisyonu’nun, mevcut belirsizlik koşullarında önemli ölçüde daha yüksek ve mali açıdan güvenli bir teklifi reddetme kararını dikkatle takip ettik. TFF ve komisyonun, Türk futbolu çıkarları için hareket etme sorumluluğu olduğunu da hatırlatmak istiyoruz."

GÜNTEKİN ONAY: 700 MİLYON TL’LİK İHALE HAYATA GEÇERSE…

Yayıncı kuruluşun yorumcularından Güntekin Onay anlaşmanın gerçekleşmemesi sonrası bir değerlendirmede bulundu. İhale Komisyonu’nun verilen teklifi reddetme kararını değerlendiren Onay şu ifadeleri kullandı:

"Kulüpler ‘Süper Lig TV kurarız’ diyorlar ama bu kadar kısa sürede bunu nasıl yapacaklar? Digiturk yayın ihalesine 2.1 milyar TL’lik teklif verdi. Şu anda gelinen noktada iş Saran ve TFF’ye kaldı. Onların verdiği teklif 700 milyon TL. Buradan kim karlı çıkacak, kim zararlı çıkacak? Yayın için 700 Milyon TL’lik ihale hayata geçerse, Anadolu kulüplerinin yaşama şansı ortadan kalkar.”

TFF, AKŞAM SAATLERİNDE YAPTIĞI AÇIKLAMAYI GERİ ÇEKTİ

TFF, akşam saatlerinde internet sayfasından yaptığı açıklamada; Süper Lig ve 1. Lig yayın ihalesinde en yüksek teklifi veren Digiturk'le sözleşme imzalanmaması üzerine imza hakkının en yüksek ikinci teklifleri veren Saran ve TRT'ye geçtiğini duyurmuştu. TFF, Digitürk'ün yaptığı sert açıklama sonrasında, web sayfasında yeralan şu duyuruyu yayından kaldırdı:

"Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 2022-2023 ve devam eden futbol sezonlarını içeren TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig Müsabakaları Yayın Haklarının devri için düzenlenen ihaleye ilişkin olarak, Yayın İhale Komisyonu'nun aldığı karar gereğince, Paket 4 kapsamında Paket 1-B, Paket 1-C, Paket 1-D, Paket 1-E, Paket 1-F, Paket 2 ve Paket 3 için verilen süre sonunda Krea İçerik Hizmetleri ve Prodüksiyon A.Ş. (Digiturk) ile sözleşme imzalanması söz konusu olmamıştır.

Bu kapsamda, 28.02.2022 tarihli kamuoyu açıklamamızda da duyurulduğu gibi, ihale şartnamesi koşullarında ve şartname ekinde yer alan Yayın Hakkı Sözleşmesinin imzalanması için haklar, ilgili paketlere en yüksek ikinci teklifleri veren Saran Uluslararası Film. Org. Rek. Tic. Paz. A.Ş. ve TRT'ye geçmiş bulunmaktadır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler