Diyanet İşleri Başkanlığı Atatürk'ü yine yok saydı!

Diyanet İşleri Başkanlığı Atatürk'ü yine yok saydı!

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e olan alerjisi devam ediyor. Diyanet, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü öncesindeki cuma hutbesinde yine Atatürk’e yer vermedi.

SON 14 yıldır 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos ve 29 Ekim'de kutladığımız milli bayramlarda ve 10 Kasım'a denk gelen cuma hutbelerinde Atatürk'ü yok sayan Diyanet İşleri Başkanlığı, bu tavrını sürdürmeye devam ediyor.

Diyanet, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü öncesindeki hutbesinde de zaferin mimarı Atatürk’e yer vermedi. Çanakkale Zaferi'nden bahsedildi ancak Atatürk’e tek kelime bile yer verilmedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan 15 Mart tarihli hutbede, “Önümüzdeki Pazartesi günü Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü idrak edeceğiz. Çanakkale; şanlı ecdadımızın yedi düvele karşı istiklal ve istikbal mücadelesi verdiği yerdir’’ denilerek, şu ifadeler yer aldı:

"Kahraman milletimiz, bütün zorluklara rağmen Çanakkale’de hayâsızca akınlara dur demiştir. Bugün bize düşen, Çanakkale ruhunu iyi anlamak ve gelecek nesillere aktarmaktır. Şehitlerimizin canları pahasına bize emanet bıraktıkları yüce değerleri yaşamak ve yaşatmaktır.

Bu vesileyle geçmişten günümüze vatan ve mukaddesat uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve bu uğurda mücadele veren kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Yüce Rabbimiz, hak, hakikat ve istikametin temsilcisi olan devletimizi payidar; gariplerin, masum ve mazlumların umudu olan milletimizi bahtiyar eylesin."

2010'DAN BERİ YOK SAYIYORLAR

Diyanet, 14 yıldır özel günlerdeki hutbelerinde Atatürk’ü anmıyor. Son olarak eski başkanlardan Ali Bardakoğlu döneminde 2003-2010 yılları arasındaki hutbelerde Atatürk anılmıştı.

Çanakkale Zaferi haftası olan 14 Mart 2008’deki hutbede, “Çanakkale Zaferinin yıldönümü münasebetiyle vatan ve mukaddesat uğrunda canlarını feda eden şehit ve gazilerimizi, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyoruz” ifadesine yer verilmişti.

GÖRMEZ BAŞLATTI, ERBAŞ SÜRDÜRÜYOR

11 Kasım 2010'da göreve gelen Mehmet Görmez dönemindeki hutbelerde Atatürk ismi anılmamaya başlandı. Ali Erbaş ise 2017 yılında göreve geldi ve o da Atatürk’ü anmama geleneğini sürdürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler